Met patatjes kan je werkelijk alle kanten uit. Ze smaken altijd en ze passen in elke keuken. Ken jij trouwens iemand die niet gek is op een aardappeltje? Ik heb al heel wat receptjes op mijn blog staan, maar dit gerechtje is weer eens iets anders. Perfect als lunch en perfect als je die eerste krieltjes eens wilt proberen. Eigenlijk is het een komkommersalade met dille die een beetje groter is uitgevallen. De avocado en de eitjes geven dit aardappelgerecht genoeg body om vullend te zijn en de erwtjes zijn nodig om van deze aardappelsalade een lekkere combo te maken. Om dan nog maar te zwijgen van de heerlijke dillemayonaise met yoghurt.
Benieuwd wie van jullie dit ook lekker gaat vinden?
Misschien vind je volgende gerechten met aardappel ook wel lekker:
aardappel Hasselback, crispy geplette aardappel met burrata.
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
Voor de salade:
500 g krielaardappeltjes
4 eitjes
half bosje verse dille
4 avocado
200 g doperwten
2 komkommers
Voor de dille mayonaise met yoghurt:
1 lepel mayonaise (recept voor verse mayo vind je hier)
3 lepels yoghurt
half bosje verse dille
vers gemalen peper
enkele druppels citroensap
Hoe maak je het:
Spoel de krieltjes. Schillen hoeft echt niet. Kook ze gaar in een ruime hoeveelheid water met een snuifje zout.
Was ondertussen de komkommer en snijd in dunne schijfjes en zet even aan de kant.
Blancheer de doperwten in gezouten water en spoel onmiddellijk in ijswater. Zet ze even opzij.
Tijd om de eieren zacht te koken. Elk eitje is verschillend … voor zacht gekookt eitje met smeuïge dooier reken ik 3 tot 8 minuten afhankelijk van hoe groot het eitje is en hoe zacht ik de dooier wens.
Ik gebruik een timer en spoel de eieren meteen onder koud water om het kookproces te stoppen.
Voor je de avocado aansnijdt, maak je best de dillemayonaise met yoghurt. Meng hiervoor de mayonaise met de yoghurt en vers gehakte dille. Breng op smaak met wat peper en enkele druppels citroensap.
Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Schep de gekookte krieltjes onder de dillemayonaise met yoghurt en meng met de schijfjes komkommer, de erwtjes en blokjes avocado. Serveer met de zacht gekookte eitjes en verse dille.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,
