Aardappelsalade

Aardappelsalade

Schatjes van patatjes … familie comfortfood kan zo lekker eenvoudig zijn en als echte Belg, mag dit wel eens met aardappelen.  Alhoewel ik moet toegeven dat ik niet zo heel veel aardappelen eet, zeg ik geen nee tegen deze super de luxe aardappelsalade.  Met een knipoog naar de bekende Luikse salade wordt dit gerecht met groene boontjes, rucola, zoete ui, eitjes en een mayonaise met mosterd een volwaardige maaltijd.  Heerlijk als lunch, maar ook perfect om mee te nemen naar een picknick.

Ben jij zo iemand die aardappelsalade niet kan missen bij een zomerse barbecue? Dan is dit de ideale side dish voor jou.   Bovendien geproefd en goedgekeurd door ons eigen schatje van patatje en dus helemaal kidsproof!
Lust je liever een aardappelsalade zonder mayonaise dan is deze aardappelsa met flagolets misschien iets voor jou?

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

Voor de salade:
400 g aardappels
400 g boontjes
1 kleine zoete ui
4 eieren
handvol rucola
grof gemalen zwarte peper
grof zeezout

Voor de mosterdmayonaise:
2 eierdooiers (op kamertemperatuur)
400 ml zonnebloemolie, arachideolie of olijfolie
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels lauw water
witte peper
grof zout


Hoe maak je het:

Schil en spoel de aardappelen en snijd ze in onregelmatige hapklare stukken.  Breng de aardappelstukken aan de kook in licht gezouten water.  Wanneer ze beetgaar zijn, giet je ze af en laat je rustig afkoelen aan de kant.

Verwijder de topjes van de groene boontjes en was ze onder stromend, koud water.  Breng in een ruime pot water met zout aan de kook.  Zodra het water kookt, mogen de boontjes hierin tot ze beetgaar zijn.  Zet geen deksel op de kookpot.  Spoel de gare boontjes onder koud stromend water en laat ze afkoelen.

Maak de mayonaise met mosterd.  Op deze manier maak ik mijn mayo met mosterd.

Spoel de rucola en laat uitlekken.  Pel de ui en snijd in dunne ringen.

Breng water aan de kook en kook daarin de eieren voor ongeveer 8 minuten.  Koel de eitjes onder stromend water.  Pel de afgekoelde eieren en verdeel ze in partjes.

Neem een mooie slakom, leg onderaan de rucola, vervolgens de groene boontjes, de uiringen en de aardappelpartjes.  Werk af met de eitjes.  Strooi op elk eitje wat grof zout.  Serveer de aardappelsalade met de mosterdmayonaise.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply