Aardappelsla en flageolets

Aardappelsla en flageolets

Deze aardappelsalade van nieuwe aardappels is zo rijk en vol van smaak dat je dit gerust als maaltijd kan serveren. Ik ben echt dol op avocado.  Zijn uitgesproken zoete smaak en romige textuur past perfect bij het bittere, van de tuinkers en de fijne smaak van de lichtgroene, langwerpige boontjes.  Kies voor een olijfolie van zeer goede kwaliteit en proef de lekkere lente op je bord!  Mmm…

Wat heb je nodig voor 4:

200 g nieuwe aardappelen
verse tijm
blaadje laurier
grof zeezout
laurier
teentje look
flageolets – 400 g uit blik (je kan ook gedroogde bonen gebruiken, maar die moet je dan eerst laten weken en gaar koken)
2 sjalotten
3 avocado’s
tuinkers
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel platte peterselie
limoensap
zwarte peper

Hoe maak je het:

Was en schrob de nieuwe aardappels. Je hoeft ze niet de schillen zodat alle smaak wordt behouden.  Zet de aardappels in een pot onder koud water.  Breng het geheel aan de kook en laat verder sudderen op een laag vuurtje en zonder deksel.  Voeg nog extra smaak toe met een takje verse tijm, blaadje laurier, teentje geplette look en een beetje zout.  Prik met een vork in een aardappel om te controleren of ze gaar zijn.  Giet de aardappels af, laat ze even drogen en snijd eventueel in vieren.
Snijd de avocado’s overlangs doormidden.  Verwijder de pitten en schil de vruchten.  Snijd het vruchtvlees in partjes en besprenkel met limoensap.  Limoensap en avocado zijn echt voor elkaar gemaakt.
Snipper de sjalotten.
Spoel de flageolets onder stromend water en laat even uitlekken.
Meng de aardappels met de flageolets, de gesnipperde uitjes, de avocado en de tuinkers.  Breng op smaak met grof zeezout, zwarte peper en lekkere olijfolie.  De blaadjes platte peterselie maken dit gerechtje af!

Liefs

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply