De voorbije week gingen we na hele lange (corona)tijd nog eens op bezoek bij onze vriendjes uit de Kempen. Altijd heerlijk om bij hen thuis te mogen komen. Ik was meteen onder de indruk van hun moestuin die nu midden in de zomer weelderig groen is. Echt genieten om daar te vertoeven en een extra klein gelukske dat hun menu grotendeels bestond uit producten uit eigen tuin … heerlijk toch? Als ik ooit eens 5 minuten tijd had dan zou ik zeker onze kruidentuin uitbreiden tot een heuse moestuin. Zalig om je eigen groenten te kunnen kweken en gebruiken in de keuken. Dat ik dit niet alleen vind kan je de laatste weken wel horen in de media. Want er zijn best wel veel mensen die niet de tijd, plaats of goesting hebben om zelf te beginnen tuinieren, maar wel producten willen kopen rechtstreeks van de boer. Nog nooit kende de biologische landbouw in onze land zo’n succes als de voorbije maanden tijdens de (soft)lockdown. Er is blijkbaar vraag naar producten met een korte keten en dat kan ik alleen maar toejuichen. Zou ik je nu hebben kunnen overtuigen om te starten met je eigen groenten kweken dan geef ik alvast een tip mee. Want zelf je aardappelen kweken blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn en zeg nu zelf … wat is er nu meer verweven met de Belgische eetcultuur dan de typische patat? Frietjes, kroketjes, puree of een aardappelsoep met look en verse rozemarijn … uit de kruidentuin natuurlijk!
Nog meer inspiratie voor gerechten met aardappel vind je hier.
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
1 ajuin
2 tenen look
500 g aardappelen
enkele takjes verse rozemarijn
1 blaadje laurier
zwarte peper
zout
1.5 liter groentebouillon
scheutje (soja)room
klontje boter
Hoe maak je het:
Zo’n aardappelsoep maken doe je met te beginnen van het pellen van de uien en het schillen van de look. Snijd in grove stukken. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof de ui fruitig. Laat ze wel niet kleuren. Voeg de aardappelen toe en laat alles een paar minuten stoven. Giet de bouillon bij de groenten. Bind met wat keukentouw wat rozemarijn en laurier bij elkaar en leg bij de groeten. Kruid met peper en zout. Laat de soep een 30 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappelen gaar zijn. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad. Kruid de aardappelsoep eventueel nog wat bij met peper en zout en giet een scheutje room bij de soep.
Heerlijk, puur natuur♥
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,
