Skip to content Skip to footer

Aardbeien rabarbermocktail

Mie en Place aardbeien rabarbermocktail

Enkele maanden geleden had ik weer eens een zot ideeke!  Mijn plan was om een tijdje geen alcohol meer te drinken.  Geen wijntje, geen Martini, geen cocktail en geen Cava!  Wat ik je nu al kan zeggen: je hebt blijkbaar een goede reden nodig om een alcoholpauze in te lassen.  Mensen bekijken me raar wanneer ik vertel dat ik even heel goed voor mezelf wil zorgen en geen alcohol meer wil drinken.  Gelukkig vind ik het niet erg om raar te zijn 😊.  Ondertussen ben ik al 2 maanden bezig en bevalt het me enorm.  Ik voel me goed, slaap beter, ben enkele kilo’s kwijt en ik heb al hopen bewijsmateriaal verzameld op gezellige feestjes.  Lieve vrienden … wees maar zeker dat ik al goed gelachen heb.  Overweeg jij om een alco-vrije dag, week of maand in te lassen? Ben je bang dat er geen smakelijke alternatieven zijn?  Deze aardbeien rabarbermocktail kan je misschien over de streep trekken?  Hou ik het nog vol?  Wil ik het volhouden? Geen idee eigenlijk.  Ik weet van mezelf dat ik niet van de matigheid ben en dat dit wel lekker voelt dus … we zien wel.  Nu eerst tijd voor apero met deze aardbeien rabarbermocktail.  Tjing!

Nog meer recepten voor lekkere mocktails vind je hier.

Wat heb je nodig (voor ongeveer 2 glazen):

Aardbeien rabarbersiroop:
250 g rabarber
250 g aardbeien
10 dl water
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
agavesiroop naar smaak
1 stengel citroengras
½ citroen (bio)

Verder:
fruitsap
gemberbier
crushed ice
verse munt

Hoe maak je het:

Schil de stelen rabarber en verwijder de uiteindes.  Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd in stukjes.  Verdeel de stengels rabarber in kleine stukjes en breng ze samen met de aardbeien en het water rustig aan de kook.  Breng het geheel op smaak met het citroensap van een halve citroen.  Je mag de uitgeknepen citroen toevoegen aan het water.  Voeg ook de gekneusde stengel citroengras, het kaneelstokje en wat agavesiroop toe.  Snijd de vanillestok open en schraap met de punt van je mes de zaadjes los.  Voeg de zaadjes en de lege peul bij het water.  Laat eventjes pruttelen en proef of je tevreden bent van de smaak.  Giet het infuus door een puntzeef en druk goed aan zodat je al het vocht kan opvangen.  Laat volledig afkoelen.  Deze aardbeien rabarbersiroop kan je goed afgesloten wel 1 week bewaren in de koelkast.
Schep crushed ice in de glazen en vul ze met 1 deel rabarbersiroop, 1 deel fruitsap en 1 deel gemberbier.
Serveren met verse munt.

Heerlijk genieten ♥

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,