Albondigas

Albondigas

Denken jullie ook al aan vakantie?  Vast wel hé.  Zo af en toe eens weg uit de vertrouwde omgeving doet bij mij altijd wonderen.  Meestal doet het gemis aan licht na donkere wintermaanden me gigantisch verlangen naar andere oorden.  De warmte van de zon, het (ver)heldere(nde) van de zee en eens andere bomen die me tot rust brengen.  Ja, ook palmbomen doen the trick for me (moest het kunnen dan zou ik heel onze tuin vol “palmitos” zetten).  Zouden de buren dit leuk vinden?  Ik vraag het me af … Buiten het “zen- gedeelTe van vakantie zit er ook een avontuurlijk kantje in mij.  Allé op mijn niveau hé.  Avontuur betekent voor mij op zoek gaan naar nieuwe verborgen parels zoals een verlaten strandje, een prachtige authentieke steeg of een gezellig pleintje 😊 Natuurlijk mag lekker eten niet ontbreken op mijn ideale vakantie of wat had je gedacht?  Als we hier thuis dan al eens dromen van een volgende reis? dan brengen albondigas ons alvast in de mood.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

Balletjes:
800 g gehakt (varkensvlees-rundsvlees)
1 ei
2 eetlepels paneermeel
1 sneetje oud wit brood in een beetje melk geweekt
snuifje peper
snuifje zout
snuifje vers gemalen nootmuskaat

Tomatensaus:
1 ui
400 g tomatenblokjes
snuifje zout
snuifje peper
teentje look
snuifje paprikapoeder
snuifje chilivlokken (naar smaak)
laurierblaadje

scheutje olijfolie

Hoe maak je het:

Snipper de ui fijn. Warm een beetje olijfolie op en bak de ui glazig.  Voeg de tomatenblokjes toe en kruid je saus met zout, peper, paprikapoeder, chilivlokken en een blaadje laurier.  Plet een teentje look en snipper het heel fijn.  Voeg toe aan de saus.  Plaats een deksel op de stoofpot en laat de saus rustig pruttelen.

Tijd om balletjes te rollen.  Handen wassen dus en start.  Meng het gehakt met het ei en paneermeel.  Meng ook het sneetje brood onder het vlees.  Kruid met peper, zout en vers gemalen nootmuskaat.  Rol balletjes die ongeveer een golfbal groot zijn.

Proef of de saus nog extra kruiden nodig heeft  Je kan kiezen om de saus glad te mixen, maar dat doe ik meestal niet.  Bak de balletjes kort aan in een beetje olijfolie en voeg ze dan bij de saus  Laat ze rustig verder garen in de tomatensaus.

Verwijder het blaadje laurier en roep je gasten aan de tafel.  Heerlijk genieten en alvast luidop dromen van een nieuwe reis. Yes, daar heb ik zin in.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply