Toen Maille mosterd mij vroeg om recepten te ontwikkelen voor de feestdagen, aarzelde ik geen moment. De original mosterd is een onmisbare klassieker en staat standaard in mijn koelkast. Of je nu een eenvoudige homemade mayonaise maakt of een verfijnder gerecht, de romige structuur van de mosterd is een verrijking voor elk gerecht. Een feestelijke amuse met koolrabi en Maille mosterd honing in de glansrol vraagt wel om een sublieme combo van zoet, zuur en zout. In mijn glaasje vind je het bitterzoete, peperige van de waterkers gecombineerd met het zoute van Pecorino en het zoete van rauwe koolraap. De julienne van groene appel zorgen voor de frisse toets. Terwijl de walnoten dit feestelijk hapje de crunch geven waarmee jij iedereen gaat verbluffen want dit heeft werkelijk alles in huis om je zintuigen te prikkelen.
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
Voor de salade:
1 koolrabi
1 bosje waterkers
1 groene appel
handvol walnoten
1 stuk Pecorino (Toscano Riserva vind ik de lekkerste)
vers gemalen zwarte peper
Voor de vinaigrette:
2 eetlepels Maille mosterd honing
8 eetlepels neutrale, plantaardige olie
4 eetlepels appelazijn
Hoe maak je het:
Schil de koolrabi en snijd deze in plakjes die je vervolgens in gelijke reepjes snijdt. De frisse groene appel spoel je grondig, maar schillen is niet nodig. Snijd de appel eveneens in fijne julienne. Zorg voor een gelijke verdeling tussen koolrabi en appel.
Hak de walnoten grof en schaaf wat Pecorino. Meng dit voorzichtig onder de salade van koolrabi en groene appel.
Maak vervolgens de heerlijke vinaigrette die deze salade tot een hoger smaakniveau zal tillen. Meng hiervoor de Maille mosterd met honing en de appelazijn. Schenk de olie erbij en roer met een garde tot een gebonden vinaigrette.
Schep de vinaigrette met liefde onder de salade. Verdeel over de glaasjes en werk af met de peperachtige waterkers. Doe dit echt op het laatste zodat je de blaadjes niet teveel kwetst.
Met deze starter tover jij meteen glimlachjes op de gezichten van je gasten want geef toe: een feestelijk klein hapje ziet er altijd beter uit in een glaasje.
Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.