Apéro met SAL de IBIZA

Apéro met SAL de IBIZA

Een gezellig terras, het avondzonnetje, een aantal lekkere hapjes en bubbels … dat kan alleen maar apéro time betekenen.  Ik ken eerlijk gezegd geen betere manier om de avond gezellig in te zetten.   Eigenlijk kan je met enkele simpele gerechtjes al heel snel en easy je zintuigen prikkelen.  Voor wie niet zo’n kookkriebels heeft en zich dus liever niet waagt aan kookexperiment, zijn er gelukkige fantastische kwaliteitsvolle alternatieven om je gasten en jezelf te verwennen.  Kies bijvoorbeeld voor de heerlijke chips van SAL de IBIZA.

What happens in Ibiza, stays in Ibiza, maar dat geldt niet voor de bijzondere productlijn van SAL de IBIZA.  Na onze vorige reis naar het prachtige eiland, bracht ik een beetje Ibiza mee naar huis onder de vorm van 100% puur zeezout, met de hand geoogst in het natuurgebied “Parc Natural des Salines d’Eivissa”.  Dit klinkt al veelbelovend, toch?  Het onbewerkt en puur product zit in een prachtige, groen keramische pot met een deskel van kurk en een scheplepeltje.   Dit is kwaliteit en dat zie je niet alleen, dat proef je ook.  Het langzaam drogen in de zon zorgt ervoor dat dit zout meer dan 80 belangrijke mineralen en sporenelementen blijft behouden.  Zuiver en gezond zeezout, daar kook ik graag mee.  Lekker op een eitje,  in een slaatje of op een stukje brood met olijfolie.  Perfect om mijn gazpacho met tomaten en watermeloen af te werken.

Ondertussen kan je in de betere (delicatessen) winkels en in een aantal supermarkten de producten van SAL de IBIZA kopen en hoef je niet meteen naar Ibiza te vliegen.  Hoewel het zonnige eiland natuurlijk altijd een goed idee blijft.  Naast verschillende soorten prachtige zoutproducten (o.a. zout verrijkt met hibiscus bloemen), kan je in dezelfde lijn ook nootjes en chips kopen.  De licht gezouten chips met Ibiza zout zijn heerlijk knapperig en niet vettig.  Ik proefde de  SAL de IBIZA chips met truffel en die met vinegar en ik moet zeggen: ze zijn precies zoals goede chips horen te smaken.  Gemaakt in de zee door de zon, hier kan je van genieten.

Wil je naast de heerlijke chips nog lekkere hapjes serveren dan inspireer ik je graag met enkele snelle en makkelijke ideetjes :

Bruschetta ingesmeerd met look en belegd met gegrilde aubergine schijfjes, tomaten en geroosterde pijnboompitten.

Een glaasje met créme van groene asperges en bloemkool en afgewerkt met een crumble van pistache nootjes en gedroogde bacon.

Een balletje van geitenkaas met granaatappel.

Bordje met groene en witte asperges, hardgekookt eitje, gedroogde ham en bieslooksnippers.

Rolletje van San Daniele ham met jonge slablaadjes, truffelolie, zongedroogd tomaatje, Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.

Liefs,


 

image_pdfimage_print

Leave a Reply