Appeltaart

Appeltaart

Dit recept voor appeltaart komt van Roger van Damme en is natuurlijk TOP!  Zelf taart bakken is helemaal niet moeilijk en super gezellig om samen met je kinderen te doen op een regenachtige middag.  Je maakt de bodem van de taart zelf want niets is natuurlijk lekkerder dan dat.  Bovendien ruikt heel je huis heerlijk naar appels na het bakken van de taart en bestaat de moeilijkheid in dit recept er dus alleen maar in om te wachten met aansnijden tot je kunstwerk is afgekoeld.

Wat heb je nodig voor een taart van 18 cm diameter:
Voor het boterdeeg:

250 g patisseriebloem
100 g cassonadesuiker
100 g roomboter
1 ei
1 eidooier
1 snuifje zout
1 citroenzeste
1 el amandelpoeder

Voor het beslag:
40 g roomboter
60 g kristalsuiker
2 eidooiers
10 g zetmeel
3 jonagold appels, in blokjes
sap van 1/2 citroen

Voor de afwerking:
1 scheutje water
2 el abrikozenconfituur
1 granny smith, in reepjes
2 el poedersuiker
taartvorm met open bodem ∅ 18 cm

Hoe maak je het:
Zet de oven op 180°C.
Begin met het maken van het boterdeeg.  Maak een kuiltje in de bloem en doe de eitjes erin. Kneed samen met de rest van de ingrediënten tot een soepel deeg en maak er een bolletje van. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit, draai af en toe om. Leg voorzichtig in de taartvorm, verwijder het overtollige deeg en bestrooi de bodem met amandelpoeder.

Voor het beslag besprenkel je de appelblokjes met citroensap. Smelt de boter met de suiker, haal van het vuur en klop de eidooiers en het zetmeel erdoor. Giet in een grote kom, schep de appelstukjes door het beslag en leg ze op de taartbodem.  Zet de taart 20-25 minuten in de oven.  Voor de afwerking meng je het water met de abrikozenconfituur, kook kort op en zeef. Neem de taart uit de oven, haal uit de vorm en bestrijk met gelei. Werk af met fijne reepjes appel en poedersuiker.
Smakelijk en vergeet niet te delen …

Liefs,

mieke

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply