Skip to content Skip to footer

Aubergine dip met tomaten

Aubergine dip met tomaten

Mijn volgende gerechtje – aubergine dip met tomaten – voor mijn blog is bedacht, gekookt, gefotografeerd en bewerkt, maar toch zit ik hier achter mijn computer zenuwachtig te tokkelen.  Mijn blogartikel wil niet lukken en de angst voor een witte inleiding wordt met de seconde groter.  Meestal overkomt me dit niet, maar het is de tijdsdruk die me blokkeert.  De laatste weken staat mijn agenda zo vol dat ik amper tijd heb gevonden om voorop te werken.  Dus zit ik nu met een te strakke deadline, een kritisch stemmetje in mijn hoofd en een Mie en Placeke zonder deftig blogske.  Aaaah!  Daarom kies ik dit weekend voor genieten in de zon, lekker koken, uitrusten en heel veel frisse lucht.  Hopelijk lukt het me dan om met nieuwe ogen weer te gaan schrijven?  Wachten op die eerste zin ga ik dus niet meer doen. Ik ga gewoon mijn recept met jullie delen want deze aubergine dip met tomaten is er eentje om van te genieten zonder stress. Een startertje dat doet denken aan Zaalouk, de Marokkaanse versie van Baba Ganoush en daarmee is nu echt alles gezegd. ♥

Wat heb je nodig voor (voor 4 personen):

1 aubergine
2 tomaten
olijfolie
3 teentjes look
peterselie
gemalen komijn
snuifje paprikapoeder
snuifje chilivlokken
citroensap
grof zeezout
zwarte peper

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 180° C. 
Bekleed een bakplaat met bakpapier.  Snijd de tomaten in kwarten en halveer de aubergine.  Leg de tomaten en aubergine halfjes (met het snijvlak naar boven) op de bakplaat en besprenkel het geheel met olijfolie.  Kruid met peper en zout en verdeel de look over het vruchtvlees.  Rooster de groenten in ongeveer 40 minuten in de oven tot ze helemaal zacht zijn.

Lepel het zachte vruchtvlees uit de aubergines.  Hak het samen met de tomaten in stukjes.  Breng op smaak met komijn, paprika poeder, chili vlokken.  Voeg ook wat citroensap toe en eventueel nog wat peper en zout. 

Serveer met (Marokkaans) brood en verse peterselie.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,