Aurélie met peer

Aurélie met peer

Ik hou van heerlijke en pure gerechten en dus vind ik het fantastisch om met producten te werken die gezond, eerlijk en smaakvol zijn. Daarom deze Aurélie met peer.
Via mijn “Lourdon” kaaswinkeltje hier in Brasschaat mocht ik kennis maken met zo’n top geitenkaasje uit de buurt.  De bijzondere kazen van Karditsel.  Een Limburgse kaasmakerij die staat voor biologisch, rauwmelks, handgeschept en handmatig gezouten.  De handmade kaasjes spreken niet alleen met hun namen zoals Maurice, Corneel, Basiel en Cyriel tot de verbeelding.  Het zijn echt ambachtelijke kwaliteitsproducten.
Aurélie, één van deze gerijpte geitenkaasjes won in 2017 zelfs de welverdiende Biocaseus prijs.
Met dit bijzonder kaasje, maak ik een eenvoudig startertje.  Peer, pistachenootjes en granaatappelpitjes meer heb ik niet nodig om de ereplaats te geven aan de smaakvolle Aurélie.
Hier kan ik van genieten en hopelijk kan ik jou inspireren om Aurélie van Karditsel te proeven.

Zin in kaas als aperitief? Dit smaakt ook: Mont d’Or met paddenstoelen.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

1 Aurélie kaasje van Karditsel (Te koop bij Lourdon Bredabaan 295 in Brasschaat)
2 Conference peren
1 granaatappel
handvol pistache nootjes

Hoe maak je het:

Was de peren (schillen hoeft niet).  Gebruik mandoline om de peren in dunne schijven te snijden.  Schik op elk peer partje een schijfje Aurélie kaas.

Werk elk peertje af met wat pistache nootjes en enkele granaatappelpitjes.

Dit recept gaat over smaakcombinaties en een topproduct.  Geen ingewikkelde handelingen, maar een pure smaakbom.

Liefs,

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply