Avocado citrus salade

Avocado citrus salade

Wat dacht u van een avocado citrus salade?  Dit simpel voorgerechtje is ongetwijfeld perfect in zijn eenvoud en ooooh zoooo lekker.  De smaak van de verse pesto van koriander werkt wonderwel met het frisse van de citrusvruchten en het romige van de avocado.  Dit is voor mij een winnende combinatie van smaken en wat hou ik van de verschillende kleuren en texturen op dit fantastische bordje.
Moet ik je nog vertellen dat deze avocado citrus salade echt mijn ding is?

Wat heb je nodig voor 4 personen:

Ik koos voor volgende citrusvruchten (maar andere varianten zijn natuurlijk even goed):
2 pompelmoezen
2 sinaasappels
1 eetlepel limoensap
2 avocado’s
2 bosjes koriander (hou enkele blaadjes koriander apart voor de afwerking)
1 bosje bladpeterselie
1 pakje lente-uitjes (hou 2 lente-uitjes apart voor de afwerking)
1 teentje look
50 g pijnboompitten
120 ml lekkere olijfolie
grof zeezout
vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het:

Begin met het maken van de korianderpesto.  Gebruik een blender om de look, de koriander, de bladpeterselie en de lente-uitjes samen met de olijfolie glad te mixen.

Bak de pijnboompitten in een pannetje op een zacht vuurtje.  Voeg ze bij de kruiden en mix glad.
Kruid de pesto grof zout en zwarte peper en breng op smaak met het sap van een halve limoen.
Ze de pesto even opzij.

Schil de pompelmoezen en de sinaasappelen met een zeer scherp mes.  Snijd ze vervolgens in schijfjes.

Snijd de avocado’s in de helft, verwijder de pit en haal het vruchtvlees heel voorzichtig met een lepel uit de schil.  Snijd de halve avocado’s in maantjes.

Snijd de 2 laatste lente-uitjes in fijne ringetjes.

Schik de schijfjes citrusvruchten op een bord.  Plaats de avocadomaantjes ertussen en werk het gerechtje af met de ringetjes lente-ui, korianderblaadjes en de korianderpesto.  Nog een draai van de pepermolen en wat grof zeezout en ready to eat.

Serveer dit gerechtje met nog wat extra korianderpesto “on the side”.

Liefs

mieke

 

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply