Avocado-eiersla

Avocado-eiersla

Het echte gelukkig zijn zit volgens mij in jezelf, maar er zijn natuurlijk dingen die me een instant geluksgevoel kunnen geven en dat zijn voor mij altijd de kleine dingen.  Het zonlicht door de bomen, de geur van vers gemaaid gras, of een vriendelijke lach van iemand.  Ze kunnen me zoveel deugd doen.  Ik kan er soms echt door ontroerd zijn.   Ja, ik ben een emotioneel iemand of een “mossel zonder schelp” zoals Fleur van Groningen zo heerlijk plastisch in haar boek “leven zonder filter” omschrijft. Als iemand die veel dingen waarneemt.   Wat ik dus af en toe eens nodig heb, is om terug tot mezelf te komen.  Op die momenten blijven we rustig thuis, maken we het gezellig binnen en genieten we van elkaar.  Af en toe zijn er drastische maatregelingen nodig om alles terug op een rijtje te krijgen in mijn hoofd en dan plannen we een weekendje weg of een langere reis.  Zalig om even weg te zijn van alles en iedereen.  De nieuwe horizonten verkennen brengt dan niet alleen de nodige rust, maar ook de ruimte om inzicht te verwerven en inspiratie op te doen.  Inspiratie voor een volgende citytripje naar New York bijvoorbeeld om te gaan proeven of die bagels met avocado-eiersla er even lekker smaken als die van mij? 😉

Heb je mijn recept voor zelfgemaakte bagels al geprobeerd?

Wat heb je nodig voor 1 portie:

2 rijpe avocado’s
2 eieren
grof zeezout
paprikapoeder
chilipoeder
limoensap

Hoe maak je het:

Kook de eieren hard in een 8-tal minuten.  Breek de schaal van de hardgekookte eieren en laat ze afkoelen aan de kant.

Snijd de avocado’s in 2, verwijder de pit en gebruik een lepel om het vruchtvlees uit de schil te krijgen.  Maak blokjes van de avocado.

Meng de eieren met de avocadoblokjes.  Gebruik een vork om het geheel een beetje te prakken.  Je zal hierbij merken dat je een romiger geheel krijgt.  Alsof je mayonaise zou gebruiken.  In dit recept hoef je dit echter helemaal niet te gebruiken.  Kruiden met grof zeezout, een beetje chilipoeder en wat paprikapoeder mag wel.  Dit doe je uiteraard naar smaak.   Een beetje limoensap zorgt voor wat frisheid.

Serveer dit slaatje bij een lekkere bagel, een wrap of zelfs als dipper met wat taco’s.  Zeg nu eerlijk, als dit niet heerlijk is om te ontprikkelen?

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply