Avocado hummus met doperwten

Avocado hummus met doperwten

Nodig vrienden uit aan je sfeervolle tafel en serveer heerlijke huisbereide schotels die je op hetzelfde moment op tafel zet en waarvan iedereen zelf mag nemen en delen met elkaar.  Het idee van sharing dinner is niet nieuw, maar de trend blijft duren en daar ben ik blij om.  Lang voor deze manier van langgerekte tapasavond het grotere publiek bereikte, had ik deze ontspannen manier van dineren al omarmd.  Ik vind het niet alleen een gezellige, gemoedelijke manier van thuis een etentje organiseren.  De meerwaarde zit ook in het sociale gegeven.  De gesprekken komen zo op gang wanneer er zoveel lekkers op tafel mag geproefd worden.  Zin gekregen in zo’n sharing dinner?  Ik geef alvast een recept mee van een smeuïge hummus van avocado met doperwten.  Serveer deze yummie dipper op een grote borrelplank samen met gegrilde kip, sla, tomaten, gegrilde jonge uitjes, avocado en zacht gekookte eitjes.  Zorg nog voor een aantal side dishes en je feestje kan beginnen.
Snuister zeker eens op mijn site wanneer je nog naar inspiratie zoekt.

Wat heb je nodig voor 1 dipper:

1 rijpe avocado (3 tips om een rijpe avocado te herkennen lees je hier)
limoensap (naar smaak)
1 teentje look
enkele blaadjes munt
snuifje Falksalt Crystal flakes
150 g doperwten (vers of uit de diepvries)

Hoe maak je het:

Blancheer de doperwten enkele minuten in kokend water met zout.  Laat de gare erwten schrikken in ijswater en vervolgens verder afkoelen aan de kant.

Halveer de rijpe avocado in de lengte.  Duw voorzichtig met een scherp mes in de pit en trek hem er vervolgens uit.  Schep het vruchtvlees uit de schil met behulp van een lepel en doe dit in een kleine blender.  Mix het vruchtvlees samen met de doperwten, het teentje look en de blaadjes verse munt.
Ik hou wel van een beetje structuur in deze hummus, maar je kan ook blijven mixen tot je een gladde structuur bekomt.

Breng op smaak met wat limoensap en een snuifje Falksalt Crystal flakes.  Door de krokante structuur van de vlokken, kan je minder zout gebruiken.

Strooi ook een beetje zout over de eitjes voor een super lekker resultaat.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply