Avocado en komkommersalade

Avocado en komkommersalade

Avocado en komkommer, ik vind het een ideale combinatie …  Wist je dit al?
In deze avocado en komkommersalade gebruik ik het zachte, romige vruchtvlees van de avocado om een nootachtige smaak te bekomen, als tegenhanger voor de frisse smaak van het limoensap en de koriander in dit gerecht.  Ik voeg tomaat toe zodat die voor de “bite” kan zorgen. Dit is echt echt een “Mie en Place” toppertje.  Klassiek, maar met een twist en zoooo de moeite om zelf eens te proberen.  Ideaal als lunch of als bijgerecht bij een BBQ!
Gewoon doen!!!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):
3 rijpe avocado’s
1 komkommer
3 tomaten
2 rode uien
1 limoen
1 bosje verse koriander
2 eetlepels lekkere olijfolie
verse, zwarte gemalen peper
grof zeezout

Hoe maak je het:
Neem een grote slakom om alle ingrediënten in te mengen.
Was de komkommer en snijd in twee gelijke stukken. Verdeel die in lange fijne plakken, maar gebruik het waterige hart niet. Snijd de plakken tenslotte in blokjes.
Spoel de tomaten schoon en snijd ze eerst in partjes.  Verwijder het taaie stukje waar de steel zat en snijd vervolgens in hapklare blokjes.
Halveer de avocado’s in de lengte. Duw voorzichtig een scherp mes in de pit en trek hem er vervolgens uit. Schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel en snijd in stukjes.
Verwijder de schil van de rode uien en snijd de uien in partjes.
Doe de komkommerblokjes, de tomatenstukjes, de uipartjes en de avocadostukjes in een mengkom en pers er een limoen over uit.  Kruid met peper, zout en olijfolie.  Snipper de koriander fijn en voeg toe aan je slaatje.  Meng alles zeer goed door elkaar.

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply