Avocadosla met spinazie

Avocadosla met spinazie

Maart … mijn lievelingsmaand, langere dagen, meer licht, de lente die officieel begint en nieuwe groenten op het menu.  Je kan genieten van de eerste lekkere bloemkolen, radijsjes, spinazie en veldsla.  Met die babyspinazie kan je een heerlijk en makkelijk slaatje maken.  Het recept komt van Jamie Oliver en blinkt uit in eenvoud of wat had je verwacht van hem?  Hij omschrijft deze salade met spinazie, avocado, pijnboompitten en pancetta als “crunch, creaminess and bags of flavour” en zo is het ook.  Lekker met krokant brood en een glaasje wijn.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

12 sneetjes pancetta (Italiaans spek)
50 g pijnboompitten
balsamicoazijn
lekkere extra virgine olijfolie
grof zeezout
versgemalen zwarte peper
4 rijpe avocado’s (geschild, ontpit en in 4 gesneden)
4 grote handen babyspinazie (gewassen)

Hoe maak je het:

Verwarm een pan en bak de sneetjes panchetta krokant.  Je kan dit ook in de oven doen. Leg hiervoor de sneetjes spek op een ovenplaat met ovenpapier en droog de pancetta in de voorverwarmde oven op 160 °C.  Leg het spek opzij.
Gril de pijnboompitten in een pan met dikke bodem op een laag vuurtje.  Schud regelmatig de pan want ze branden snel aan.  Wanneer je ze ruikt en ze er goudgeel uitzien zijn ze klaar.
Voor de dressing meng je 1 eetlepel balsamicoazijn met 3 eetlepels olijfolie.  Kruid met grof zeezout en versgemalen zwarte peper.  Zorg dat de dressing mooi in balans is.
Serveer een handvol zachte babyspinazie en stukjes avocado. Dresseer met het spek, de geroosterde pijnboompitten en sprenkel er de dressing over.

Liefs

mieke

 

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply