Aziatische noedelsalade

Aziatische noedelsalade

Geen tijd om te koken?  Maak dan eens deze Aziatische noedelsalade met een zoet, hartige sesam- en gember dressing.  Een makkelijk gerecht vol smaak, kleur en geur.  Met deze goedgevulde, gezonde salade met Oosterse smaken zet je zonder al te veel werk een smakelijke maaltijd op tafel.  De edamame boontjes of de jonge, onrijpe peulvruchten van de sojaplant zorgen er samen met de avocado voor dat dit een volwaardige, vegetarische lekkernij wordt.
Ik maak dit regelmatig klaar en hier thuis is dit alvast een toppertje.

Hoeveel heb je nodig voor 4 personen:
200 gram woknoedels
200 gram Chinese kool
200 gram rode kool
200 gram wortelen
130 gram edamame boontjes
1 rijpe avocado
2 eetlepels blanke amandelen
sesamzaadjes voor de afwerking
2 lente-uitjes
1 avocado

120 milliliter zonnebloemolie of andere neutrale olie voor koude bereidingen
60 milliliter rijstazijn
3 eetlepels zachte sojasaus
1 eetlepel bruine suiker
2 teentjes look
4 gram gember
1 eetlepel sesamolie

Hoe maak je het:
Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water en laat uitlekken aan de kant.
Maak de dressing.  Hiervoor doe je de zonnebloemolie, de rijstazijn en de sojasaus in een grote kom.  Meng alles grondig door elkaar.  Breng op smaak met de bruine suiker, look, gember en sesamolie.
Schil de wortels en snijd in hele dunne julienne (flinterdunne sliertjes).  Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en Chinese kool, spoel grondig en snijd in dunne repels.  Doe de groenten in de mengkom. Spoel de edamame boontjes en voeg ook toe bij de andere ingrediënten.  Verwijder de uiteinden van de lente-uitjes en snijd ze in dunne ringen, voeg bij de salade.  Schil en ontpit de avocado.  Snijd in partjes en meng onder de groenten.  Doe tenslotte de amandelen en de afgekoelde noedels bij de mengeling van groenten en meng alles zorgvuldig door elkaar.
Dek de kom af en laat een uurtje rusten zodat de smaken zich met elkaar kunnen vermengen en de kolen kunnen “garen” in de dressing.
Serveer met sesamzaadjes in een leuk kommetje.

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

2 Comments

  • Mieke
    18 augustus 2016 12:07

    Super! Laat me zeker weten wat je er van vond …

  • Annelies – Een lepeltje lekkers
    18 augustus 2016 11:29

    Oh, dat klinkt echt zalig. Ik ga hem eens maken na de vakantie als lunch voor op het werk!

Leave a Reply