Balletjes in Oosterse bouillon

Balletjes in Oosterse bouillon

Zeg nu zelf … soep met balletjes!  Een toppertje waar iedereen dol op is.  Dit recept geeft deze klassieker een interessante twist.  Klaar voor balletjes in Oosterse bouillon?  Pittige vleesballetjes, aromatische bouillon en smaakvolle groentjes … dit is een maaltijdsoepje voor iedereen die van de Aziatische keuken houdt.  Perfect als maaltijd of eet je dit liever als lunch?  Verslavend is dit zeker.  Je bent dus gewaarschuwd.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
400 g kippengehakt
1 l kippenbouillon
scheutje sesamolie
1 rode chilipeper
1 cm verse gember
1 stengel citroengras
2 theelepels gedroogde koriander
handvol verse koriander
6 lente-uitjes
25 g paneermeel
1 ei
scheutje arachideolie
3 zoete puntpaprika’s
125 g rijstvermicelli

Hoe maak je het:
Snipper een halve chilipeper, de gember en de stengel citroengras en het wit van de lente-uitjes zeer fijn.  Doe dit echt zorgvuldig zodat je geen grove stukjes meer hebt.  Vermeng het kippengehakt met de fijne kruiden en de theelepels droge koriander.  Voeg het ei en de paneermeel toe en meng dit alles goed door elkaar.  Giet een scheutje sesamolie bij het gehaktmengsel en kneed nog een keer goed door.  Maak middelgrote bolletjes en leg deze even opzij.

Verwarm wat arachideolie in een ruime kookpot en pak de balletjes hierin bruin.  Ze hoeven vanbinnen niet gaar te zijn alleen goudbruin aan de buitenkant.

Snijd de zoete puntpaprika’s in ringen en voeg ze toe bij de balletjes.  Blus met de kippenbouillon.
Laat de bouillon met de balletjes en de paprika’s even koken op een zacht vuurtje tot het gehakt gaar is.

Voeg de rijstvermicelli toe en laat garen in de Oosterse bouillon.

Snijd het groen van de lente-uitjes fijn en voeg dit bij de soep.

Serveer de Oosterse bouillon met balletjes in leuke kommetjes met verse koriander en enkele dunne schijfjes rode chilipeper. Njammie!

Liefs
mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply