Bananen granola

Bananen granola

Hier thuis ben ik de laatste dagen verzot op granola met … juist ja, bananen.  Deze bananen granola is eigenlijk de perfecte combinatie van mijn bananencake (brood) en de homemade granola waarover ik eerder al postte.

Deze variatie van granola plakt iets meer aan elkaar en heeft uiteraard een heerlijke bananensmaak.  Een lekkere en gezonde vervanger voor wanneer je ‘s morgens je boterham eventjes beu bent of voor wanneer je, met de goede voornemens van het nieuwe jaar in je achterhoofd, een verantwoord tussendoortje wilt.  Makkelijk om te maken en de heerlijke geur uit de oven krijg je er gratis bij.

Wat heb je nodig:
3 bananen
250 g havermoutvlokken
100 g gemende noten (ik gebruik altijd een mix van hazelnoten, walnootpitten, cashewnoten)
50 g pompoenpitten
50 g zonnebloempitten
50 g pijnboompitten
50 g amandelschilfers (of noten)
20 g sesamzaad
20 g chiazaad
20 g lijnzaad
handvol rozijnen
1 eetlepel speculaas- en koekkruiden of kaneel
eventueel 2 eetlepels vloeibare honing (of ahornsiroop)
3 eetlepels kokosolie (je kan er ook voor kiezen om plantaardige olie te gebruiken)

Voor de afwerking kan je experimenteren met (gedroogd) fruit, yoghurt, (gedroogde) kokos gehakte chocolade enz.

Zo maak je het:
Verwarm de oven op 160 °C.  Hak de noten grof.
Meng de afgewogen havermoutvlokken, pitten, zaden en noten met elkaar.
Plet de rijpe bananen met een vork en voeg bij het granenmengsel.
Voeg de kokosolie, de honing  (opgelet bananen zijn al zoet van smaak) en rozijnen toe.  Breng op smaak met speculaas- en koekkruiden.

Verdeel het mengsel op een bakplaat en zet ongeveer 40 minuten in de oven (dit is afhankelijk van je oven).  Haal uit de oven en laat afkoelen.  Werk af op je favoriete manier.
Je kan het mengsel kort bewaren in een goed afgesloten bokaal.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply