Dessertjes mogen van mij nooit te ingewikkeld zijn, maar wel liefst met toppertjes van bij ons en/of uit het seizoen. Voor dit eenvoudig, maar ohh zo heerlijk zoetje achteraf gebruik ik platte kaas van bij ons, Bastogne koekjes van bij ons en bananen … niet van bij ons, maar wel uit het seizoen. Hoewel ze eigenlijk heel het jaar door te verkrijgen. Bij al dit lekkers maak ik een homemade karamelsaus. De ultieme guilty pleasure die zeker niet mag ontbreken bij dit lekkere bananen karamel dessert.
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
250 g platte kaas
4 bananen
1 zakje vanillesuiker
Bastogne koekjes van Lu
Karamelsaus:
200 g suiker
100 g glucosesiroop
water
Hoe maak je het:
Verkruimel de Bastognekoekjes en verdeel ze over de glaasjes of tassen.
Meng de platte kaas met de vanillesuiker en stukjes banaan. Hou ongeveer een halve banaan over voor de afwerking.
Zet de glaasjes in de koelkast terwijl je de karamelsaus maakt.
Doe de suiker in een kookpot met dikke bodem. Doe er een bodem water bij. Laat de suiker karamelliseren tot een goudbruine siroop. Pas op want de suiker wordt echt heet. Voeg een scheutje water bij de siroop en schep de glucosesiroop bij de karamelsaus. Roer goed. De glucosesiroop zorgt ervoor dat de karamelsiroop niet hard wordt. Je vindt de glucosesiroop in de groothandel.
Giet de karamelsiroop in een bokaal om te bewaren.
Serveer de glaasjes met de karamelsiroop en wat extra banaanstukjes on top.
Dit bananen karamel dessert is eenvoudig EN heerlijk.
Nog op zoek naar een lekker dessert ideetje? Hier zo!
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.
Liefs,