Skip to content Skip to footer

Bananentaartjes

Mie en Place bananentaartjes

Na al die goede fooddoelen is het tijd om wat evenwicht te brengen in de balans.  Tijd om eens goed te zondigen begot, want af en toe mag je jezelf eens een cheatdagje gunnen.  Of zoals mijn goede vriendin het altijd zo mooi zegt: “Het hoeft allemaal niet zo perfect te zijn”. 😉 Misschien wel één van de belangrijkste zinnetjes die boven mijn bed hangen. Enfin, dit zijn bananentaartjes zoals ze zouden moeten zijn.  Met een krokante bodem, heerlijke banketbakkersroom, zoete banaan en natuurlijk chocolade.  Als ik zondig doe ik het meteen goed of wat had je gedacht.  Dit is een receptje voor als je een beetje meer tijd hebt en eens zin hebt om heerlijk aan het bakken te gaan. 

Voor het deeg (8 kleine taartjes of 1 grote taart):
125 g boter (op kamertemperatuur)
90 g bloemsuiker
30 g amandelpoeder
250 g patisseriebloem
1 ei
snuifje zout

Voor de vulling:
500 ml melk
3 eierdooiers
45 g puddingpoeder
125 g suiker
1 vanillestokje

Afwerking:
bananen
chocolade

Hoe maak je het:

Start met het maken van de banketbakkersroom.  Deze wordt koud verwerkt dus hou rekening met de afkoeltijd.  Je gebruikt enkel de eidooiers (je kan de eiwitten eventueel gebruiken om schuimpjes te bakken).  Klop de dooiers samen met het puddingpoeder en de suiker los in een beetje melk.  Kook de rest van de melk op, samen met het vanillemerg.  Giet de warme melk bij het dooiermengsel. Roer onder elkaar en giet terug in de kookpot. Laat dit al roerend inkoken tot banketbakkersroom.  Giet het geheel in een schone kom en dek af met plasticfolie zodat er geen velletje ontstaat tijdens het afkoelen.

Maak vervolgens het deeg (eventueel met een keukenrobot).  Meng de zacht geworden boter met de bloemsuiker en het snuifje zout.  Voeg het ei toe en roer goed.  Vervolgens mag het amandelpoeder en de bloem lepel per lepel bij de massa. Het amandelpoeder zorgt ervoor dat het deeg heel krokant wordt.  Rol het deeg tot een bol en verpak in vershoudfolie.  Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven op 180°C.

Vet de vormpjes in en bestuif ze met bloem.  Rol het deeg uit en snijd cirkels uit het deeg die iets groter zijn dan de vormpjes.  Bekleed de vormpjes met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.  Leg een bakpapiertje in elk vormpje en vul ze met bakparels.  Bak ze blind in de oven voor ongeveer 10 minuten.  Bak de taartjes vervolgens zonder vulling goudbruin (dit duurt ongeveer 10 minuten).

Laat de gare taartjes helemaal afkoelen op een rooster.  Vul ze vervolgens met de banketbakkersroom.  Ik gebruik hiervoor een spuitzak.  Beleg de taartjes met dunne bananenschijfjes en chocoladeschilfers.

Zondag bakdag was nog nooit zo lekker ♥

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,