Als de temperatuur stijgt en de avonden langer worden dan weet je dat het (bijna) zomer is. Het heerlijke gevoel van de kracht van de zon. Weg met die winterblues en hallo zomergeluk. Of toch niet?
Vertrek jij (nog) niet meteen op vakantie dan heb je misschien wel nood om dat ontspannen gevoel van op reis gaan thuis te creëren. Maar, hoe doe je dat dan en zou het niet fijn zijn om dit het hele jaar door te voelen?
Een eerste stap in de goede richting is om op vrije momenten het roer in handen nemen en jezelf de keuze te gunnen om te bepalen hoe jij jouw dag gaat invullen. Bedenk dingen waar je gelukkig van wordt en ga één ervan doen. Misschien zet jij wel graag je telefoon uit om naar buiten te trekken, het zonlicht op te zoeken en te genieten in de natuur? Of leg jij liever jouw to do lijstje even weg om tijd te maken voor een gezellig etentje met vrienden? Allemaal goed want je kan pas in een ontspannen modus komen wanneer je dingen kan/mag doen die je even afstand doen nemen van je dagelijkse beslommeringen.
Dus of je nu (meteen) op vakantie gaat of niet? Zorg voor een goede balans tussen werk en vrije tijd want dit werkt heilzaam voor lichaam en geest.
Wat mij tot rust brengt (zonder dat ik op vakantie ben) is buiten leven en koken. Muziekje op, BBQ aan en grillen maar. Dit receptje van bierkip op de BBQ is trouwens perfect om je onmiddellijk (weer) kiplekker te voelen.
Wat heb je nodig voor 1 bierkip:
1 maïskip van ongeveer 2 kg
½ blikje bier (pils of een donker biertje)
1 eetlepel neutrale plantaardige olie
kippenkruiden van Verstegen (kippenkruiden met curry, paprika of pikant kunnen ook)
vuurkruiden van Verstegen
Voor dit gerecht heb je een BBQ met deksel nodig en een exemplaar dat groot genoeg is omwille van de hoogte van het gerecht.
Hoe maak je het:
Spoel de kip vanbinnen en vanbuiten onder stromend, koud water. Dep ze voorzichtig droog met keukenrol.
Maak vervolgens een kruidenmengsel van de olie en de kippenkruiden. Strijk de hele kip (vanbinnen en vanbuiten) in met het mengsel en laat rustig marineren zodat de kruiden kunnen intrekken. Dit kan het beste in de koelkast. Reken er 2 uur voor uit.
Steek na 1,5 uur je BBQ aan. Vergeet niet om heel de buurt jaloers te maken met de heerlijke vuurkruiden 😊. Neem bij de verdeling van de kruiden even mee dat we de kip indirect gaan grillen.
Neem het halve blikje pils en zet de kip met de kont over het bierblikje (een grappig zicht, maar ach). Pin de kip aan de nek vast met een tandenstoker zodat alles goed afsluit en de kip van binnenuit mals kan garen.
Wanneer de BBQ een temperatuur heeft bereikt tussen 180°C en 230°C dan mag de kip met blik en al op het rooster. Sluit het deksel voor zo’n 60 tot 90 minuten. De bierkip zal dan gaar, mals en bruingebakken zijn.
Wees voorzichtig met het warme blik wanneer je de kip van de BBQ haalt.
Deze bierkip is lekker met gebakken krieltjes, zelfgemaakte appelmoes of een fris slaatje.
Nog meer inspiratie voor BBQ gerechten vind je hier.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.
Liefs