Skip to content Skip to footer

Biscotti met advocaat

Mie en Place biscotti met advocaat

Dat ze in Italië niet alleen pasta kunnen maken, maar ook overheerlijke dessertjes serveren dat bewijzen deze koekjes.  Hoewel ik nog wel een aantal andere lekkernijen kan bedenken die me altijd wel smaken, vind ik deze biscotti met advocaat heel bijzonder.
De amandelkoekjes die oorspronkelijk afkomstig zijn uit de streek van Toscane bevatten geen boter en worden tweemaal gebakken. Hierdoor worden het redelijk harde koekjes en serveren ze er meestal een straffe, espresso bij.  Echt iets voor mij dus want koffie drinken dat kan ik goed hoor.
Ik maak het voor de feestdagen nog een beetje specialer en serveer er advocaat bij.  Deze typische delicatesse van de Lage Landen is sinds 2008 zelfs een Europees beschermd streekproduct geworden.  Het voldoet zo aan een aantal belangrijke voorschriften die de kwaliteit garanderen.
Dit vind ik zo’n receptje om op zondag te maken.  Samen genieten van pure gezelligheid.
Laat de biscotti met advocaat smaken.

Wat heb je nodig (30-tal koekjes)

250 gr patisseriebloem (en een beetje extra)
2 eieren
75 g poedersuiker
75 g suiker
snuifje zout
vanille-extract
90 amandelen met vlies
90 blanke amandelen

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 180°C.

Weeg de hoeveelheden zorgvuldig af.  Klop de eieren voorzichtig los (hierdoor gaan ze niet verbranden), voeg de suiker en poedersuiker toe en klop dan tot een luchtig mengsel.  Schep de bloem en het snuifje zout onder het mengsel tot je een koekjesdeeg krijgt.  Hak de amandelen grof en meng ze samen met het vanille-extract onder het deeg.  Bestuif een tafel met wat bloem en verdeel het deeg in 3 delen.  Rol er worsten van.  Leg de worsten op een beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.  Bak ze vervolgens voor 20 minuten in de warme oven.
Neem de biscotti worsten uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven tot 120°C.  Snijd de worsten onmiddellijk in schuine stukjes en bak ze vervolgens voor een tweede keer.  De tweede baktijd duurt 25 minuten.  Haal de amandelkoekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Serveer ze met espresso en advocaat on top.  Geniet ervan.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,