Skip to content Skip to footer

Bloemkoolroomsoep met Roquefort

Januari … de kerstboom is weer netjes opgeruimd, de feestjes zijn achter de rug.  Voor mij mag de lente NU beginnen, maar helaas.  Regen en grijze lucht, daar word ik niet meteen vrolijk van.  Toch heeft mijn minst favoriete maand een aantal redenen die het heel wat leuker maken 😊

Vanaf eind december wordt het elke dag weer wat lichter.  Goed nieuws voor ons vitamine D peil want de allerbelangrijkste bron van deze stof (die invloed heeft op ons humeur) is zonlicht.
De start van het nieuwe jaar is ook de ideale periode om vooruit te kijken, plannen te maken en misschien al wat te dromen van zomervakantie.  Heerlijk toch?

Wat heel het jaar door leuk blijft, is gezellig kokerellen.   Ik kook zoveel mogelijk met heerlijke seizoenstoppers.  Dit zorgt ervoor dat je altijd groenten (en fruit) van topkwaliteit op tafel zet.  Bovendien zijn deze producten vaak goedkoper en komen ze van bij ons.  Inspiratie om aan de slag te gaan met enkele lekkere groenten vind je natuurlijk hier.

Kijk je stiekem al uit naar de lente dan is deze bloemkoolroomsoep met Roquefort een receptje om te bewaren.

Wat heb je nodig:
kleine bloemkool (ongeveer 500 g)
500 ml room
5dl kippenbouillon
zwarte peper van Verstegen
zout van Verstegen
Roquefort (of andere blauwaderkaas)
klontje boter

Hoe maak je het:
Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en haal de roosjes eraf.  Bak de roosjes op een laag vuur aan in wat boter.  Kruid met peper en zout.  Voeg de kippenbouillon toe en laat rustig pruttelen tot de bloemkoolroosjes gaar zijn.  Voeg vervolgens de room toe en mix fijn.
Serveer met wat Roquefort kaas en extra zwarte peper.
Gek op bloemkool?  Kijk dan eens hier voor meer inspiratie.

Laat de lente maar komen, maar ondertussen genieten we nog een beetje van de winter.

Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.