Bonenstoof met salie

Bonenstoof met salie

Bonen met salie …  Italiaans, eenvoudig, puur en vooral een match made in heaven!  Deze bonenstoof met salie is een smakelijk veggie gerechtje, maar je kan er perfect worst of spek bij serveren.  Ik moet wel toegeven dat ik dit het liefst eet met heerlijke smeuïge puree.  Geef toe, qua comfortfood kan dit toch tellen hé?  Onderschat de gastronomische waarde van bonen dus zeker niet. Heb je na een lange werkdag weinig tijd?Kies dan voor dit smakelijke gerechtje.   Zou ik dan toch in mijn vorig leven een echte boneneter uit Toscane geweest zijn?

Wat heb je nodig voor 4 personen:
600 g reuzenbonen
scheutje olijfolie
1 ui
2 teentjes look
verse salie
500 g gepelde tomaten
1 eetlepel Ricotta
1 eetlepel Parmezaan
1 kleine theelepel chilipeper of chilivlokken (naar smaak)
zout
zwarte peper
scheutje rode wijnazijn
scheutje (soja)room (eventueel)

Hoe maak je het:
Giet de bonen af, spoel ze onder koud stromend water en laat ze uitlekken aan de kant.

Snipper de ui en de knoflook fijn.  Verwarm wat olie in een pot en stoof de ui glazig op een matig vuur.  Voeg de gepelde tomaten toe samen met de look en de salie.  Kruid met peper en zout, een scheutje rode wijnazijn.  Een heel klein beetje chilipeper is heel lekker bij dit gerechtje, maar overdrijf niet met dit “pikantje”.  Rasp wat verse Parmezaanse kaas boven je saus.  Wist je dat je de korst van deze kaas ook bij je saus mag voegen? Hierin zit namelijk enorm veel smaak.  Perfect bij deze tomatensaus.  Laat alles rustig pruttelen op een zacht vuurtje zodat de saus wat kan indikken.

Meng een lepel ricotta onder de saus zodat deze lekker smeuïg wordt.  Merk je dat je saus te dik is geworden, voeg dan een scheutje (soja)room toe.

Meng voorzichtig de bonen onder de saus en warm alles nog even op.
Dien op met snippers salie of peterselie en wat schaafjes Parmezaanse kaas.

Buon appetito!!!

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply