Bosbessenmuffins

Bosbessenmuffins

Ik heb altijd al een zwak gehad voor kookboeken en kooktijdschriften. Ik moet mezelf dan ook meestal bedwingen om niet nog eentje te kopen.  Gelukkig krijgt Mie en Place af en toe eens “foodpost” en een cadeau mag je natuurlijk niet weigeren hé 😊.  Dit keer ben ik gelukkig met het kookboek van Weight Watchers volgens het nieuwe flexpoint systeem.  Nieuwe gezonde receptjes uitproberen daar ben ik wel voor te vinden.  Bovendien is er rekening gehouden met de seizoensproducten en dit is natuurlijk helemaal mijn ding.  Dus, serveer ik jullie 4 seizoenen lang telkens één bijzonder receptje uit het 365 dagen kookboek.  Beginnen doe ik met een heerlijk recept voor bosbessenmuffins.   Gezond en met blauwe bessen, mijn kleine verslaving. Dit is ideaal als tussendoortje en om koekendoosjes mee te vullen. Want voor onze dochter is alleen het beste goed genoeg!

Wat heb je nodig (voor 6 stuks):

100 g blauwe bosbessen (vers of diepvries)
55 g boter
40 g suiker
1 ei
125 g magere yoghurt
1 zakje vanillesuiker
snuifje zout
100 g bloem
40 g havermout
1 koffielepel bakpoeder
¼ koffielepel natriumbicarbonaat

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 200°C.
Was de bosbessen en dep ze droog.  Gebruik je bosbessen uit de diepvries dan hoef je deze niet te ontdooien.

Klop de boter met de suiker tot een schuimig geheel.  Voeg het ei, de hoeveelheid yoghurt, de vanillesuiker en het beetje zout toe.  Meng vervolgens de bloem met de havermout, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat. Meng dit onder het eimengsel en schep ook de bosbessen eronder.

Bekleed een muffinvorm met vormpjes en schep het beslag erin.  Bak de muffins een 30-tal minuten in de oven.  Laat de gare muffins afkoelen op een rooster.

Easy like sunday morning ♥

Liefs,

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply