Broccolipesto

Broccolipesto

Broccoli gebruik je vaak in een wokgerecht, maar ik maak er graag eens iets anders mee.   Wist je dat je ook een heerlijke broccolipesto kan maken?  Als je dan weet dat broccoli één van de gezondste groenten is en top is in de zomer en in de vroege herfst, dan kan niets je nog tegen houden om aan de slag te gaan met broccoli als hoofdingrediënt.  Toch?
Je kan de pesto gebruiken als dipper of zoals ik vaak doe, mengen onder nog warme pasta.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

1 kleine broccoli stronk
50 g pecorinokaas
scheutje olijfolie
1 handvol verse bladpeterselie
scheutje limoensap
1 teentje look
grof zeezout
vers gemalen zwarte peper

Zo maak je het:

Snijd de broccolistronk in kleine roosjes en spoel ze onder stromend water.  Breng een ruime pan water met zout aan de kook.  Wanneer het water kookt voeg je de broccoliroosjes toe en laat je deze kort gaar koken zonder een deksel op de pan te zetten.  Giet af en laat even afkoelen.  Gebruik een blender of keukenrobot om de broccoliroosjes te pureren.  Begin met een aantal stukjes zodat de pesto niet te dik wordt.  Voeg olijfolie toe, de pecorino, de bladpeterselie, het teentje look, en het scheutje limoensap.  Kruid met peper en zout en voeg eventueel nog extra kaas of olijfolie toe.

Liefs,

mieke

 

 

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply