Skip to content Skip to footer

Broccolisalade met Brita

Mie en Place broccolisalade met Brita

De maand mei is niet alleen de maand waarin ik jarig ben 😉, maar is ook de maand waarin we “plasticvrij” in de kijker willen zetten.  Als jij je nu afvraagt waarom we dat doen dan kan het niet anders dan dat jij op een andere planeet woont waar iedereen al kei milieubewust leeft.  Als dat het geval is, lees dan niet verder, maar stuur mij onmiddellijk een mail met je adres 😉 Voor alle anderen … geen paniek ik geef je een aantal haalbare tips om je op weg te zetten naar een plasticvrijer leven.  Elke inspanning, hoe klein ook is er één en dat wil ik via mijn blog alleen maar aanmoedigen.  ♥
Bij Camille op school vragen ze aan de kinderen om een drinkbus met water mee te brengen naar school.  Een kleine maatregel die een heel gunstig effect heeft.  Niet alleen op het milieu, maar ook naar bewustwording.  Geef toe, eigenlijk is het gewoon een kwestie van gewoonte om een fles te vullen en mee te nemen.  Toch?  Bovendien zijn er tegenwoordig hele leuke, mooie drinkbussen te verkrijgen.  Bij zonnig weer vullen we de fles met infused water.  Aardbeien en basilicum vinden wij heerlijk en komkommer met munt is super verfrissend. 
Hier thuis kiezen we voor de waterfilters van BRITA.  In de koelkast staat onze Flow.  Het tapkraantje vinden wij echt handig.  Ik gebruik ook nog een waterfilterkan omdat dit nu eenmaal praktischer is om bijvoorbeeld mee naar de tuin te nemen.  Op de site van BRITA kan je bekijken hoeveel plasticafval jij vermindert door je water zelf te filteren.
Nog een makkelijke to do tip is het gebruiken van herbruikbare tassen als je gaat winkelen.  Ik vind die eco-bags super handig voor mijn groentjes in te doen.  Minder verpakking en zo’n zakje vol verse groentjes en fruit ziet toch zo smakelijk uit.
Met die lekkere broccoli uit mijn zakje, rozijntjes en wilde rijst maak ik een heerlijke broccolisalade en de frisse dressing avocado, basilicum en bieslook is super snel zelf gemaakt.  Je hoeft dus geen voorverpakte dressing te kopen 😊.  Ooh en de overschot van al dat lekkers neem ik gewoon mee naar mijn werk … in mijn herkbruikbaar doosje of wat had je gedacht? 

Wil jij ook een snelle switch maken, doe dan mee met mijn wedstrijd.  Je kan een goed gevulde, duurzame eco-bag winnen met daarin een BRITA Style waterfilterkan, een lunch box, fill&go Vital waterfilterfles en een thermo mok. Check mijn socials om te zien wat je moet doen om te winnen.  De wedstrijd loopt tot en met 3 mei 2019. Ik maak de winnaars bekend op 4 mei 2019. Veel succes lieve iedereen.

Wat heb je nodig (voor 4):

Broccoli salade:
1 grote broccoli
handvol blonde rozijntjes
100 g wilde rijst
1 sjalot
verse bieslook (naar smaak)
verse basilicum (naar smaak)
handvol zonnebloemzaadjes

Avocado dressing:
1 avocado
8 eetlepels yoghurt (ik gebruik Skyr)
2 eetlepels verse bieslook
2 eetlepels verse basilicum
sap van ½ limoen (naar smaak)
eventueel water

vers gemalen, zwarte peper
grot zeezout

Hoe maak je het:

Maak eerst de avocado dressing.  Halveer de rijpe avocado, verwijder de pit.  Lepel het vruchtvlees uit met een lepel.  Mix de avocado met de yoghurt, bieslook, basilicum en het limoensap tot een gladde massa.  Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat water toe.
Kook de rijst gaar.  Volg hiervoor de instructies op de verpakking.  Mijn ervaring met wilde rijst … de kooktijd is iets langer dan bij gewone rijst.  Laat de gekookte rijst afkoelen aan de kant.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze heel kort in gezouten water.
Meng de roosjes met rozijnen en de fijngehakte sjalot en de wilde rijst.  Snipper de bieslook en de basilicum fijn en meng onder de salade.  Voeg de zonnebloemzaadjes toe.
Serveer de salade met de avocado dressing.  Ik voeg die het liefst vlak voor serveren toe.

Geniet van je lunch ♥

Liefs,

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.