Skip to content Skip to footer

Broccolisoep met lookkorstjes

Mie en Place broccolisoep met lookkorstjes

Die laatste zomerwarmte doet zoveel deugd … genieten in de tuin, wandelen, fietsen en even op adem komen.   Ik ben ondertussen heel gelukkig geland in mijn nieuwe job, maar ik moet nog zoveel verwerken, Bovendien zoek ik nog naar een goede balans tussen mijn lieve gezin, mijn werk en mijn Mie en Place.  Die puzzel leggen gaat me zeker lukken en die heerlijke weekendjes helpen ons alvast om alles weer even rustig te bekijken.  Wat ben ik blij met mijn beslissing die ik precies 1 maand geleden nam.
Binnenkort staat er weer een verandering voor de deur.  Het wisselen van de seizoenen is zo mooi en symbolisch.  De herfst toont ons dat het heel natuurlijk is om dingen los te laten, maar ook, dat we ons best voorbereiden op wat gaat komen.
Het vallen van de blaadjes doen me instant hunkeren naar warme soep.  Geen pakjes of blikjes, maar verse soep.  Deze broccolisoep is het bewijs dat je helemaal niet hoeft te kunnen koken om je eigen hartverwarmende homemade soep op tafel te zetten.  Slechts enkele ingrediënten en kruidige lookkorstjes maken van dit kommetje broccolisoep een succes.
Wist je dat broccoli meer vitamine C bevat dan een sinaasappel?  Wil jij je lichaam dus een boost geven om de winter door te komen dan is dit gerechtje precies wat je nodig hebt om je weerstand op te bouwen.
Geniet ervan!

Wat heb je nodig (voor 1 liter soep):

Voor de soep:
2 broccolistronken
1,5 liter bouillon van groenten
1 zoete ui
olijfolie
(soja)room
nootmuskaat

Voor erbij:
enkele sneetjes toastbrood
lookpoeder
olijfolie

Hoe maak je het:

Schil de ui en snipper in stukken.  Je hoeft dit niet zo precies te doen, want we mixen de soep later glad.  Snijd de broccoliroosjes los van de stronk.  Je hoeft de stronk trouwens niet weg te gooien.  Gewoon schillen en toevoegen aan de soep.  Spoel de broccoli schoon.
Verwarm een beetje olijfolie en fruit de ui en de roosjes broccoli (met stronk).  Voeg na enkele minuten de bouillon toe.  Laat zachtjes pruttelen tot de roosjes gaar zijn.
Mix de soep glad en kruid met verse nootmuskaat.  Laat nog even doorkoken.

Snijd het brood in dobbeltjes en meng er wat olijfolie onder.  Breng op smaak met lookpoeder.
Bak de korstjes goudbruin in een anti-kleefpan.

Serveer de warme soep met wat (soja)room en lookkorstjes.

Laat die winter maak komen!  Toch?
Nog meer verse soep inspiratie vind je hier.

Liefs,

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.