Brownie cakejes

Brownie cakejes

Als je de reclamebrochures, etalages en media mag geloven is valentijnsdag komende.  Ja, sinds het groot commercieel succes kan je er bijna niet meer onderuit en zal je, willen of niet, iets moeten organiseren op de dag van de liefde 😉  Ook ik als foodblogger ontsnap ik niet aan al die hartjesgekte.  Niet zo erg natuurlijk, maar eigenlijk vind ik dat je je geliefde elk dag een speciaal gevoel zou mogen geven en niet alleen op Valentijn.  Sterker nog, je zou elke dag én aan iedereen je genegenheid moeten tonen.  Wat zou de wereld er mooier uitzien als we elke dag iets aardigs zouden doen voor elkaar.  Iemand helpen, goedemorgen zeggen, iemand een compliment geven.  Het zijn net die kleine dingen, waar je anderen en jezelf gelukkig mee maakt.  Ik probeer deze gedachte alvast waar te maken en vandaag hoop ik minstens één iemand te mogen inspireren.  Daarom deel ik alvast met iedereen van jullie een heerlijk receptje.  Laat deze brownie cakejes met framboosjes het begin zijn van een positieve geluksspiraal.
Gelukkige Valentijn iedereen!

Wat heb je nodig voor 6 hartjes:
Ik gebruik de hartmuffinsvorm van Le Creuset.  Dit hoogwaardig bakblik met antiaanbaklaag heeft alvast mijn hart gestolen.

55 g tarwe bloem
113 g boter
35 g cacaopoeder
113 g pure chocolade (meer dan 70%)
2 eieren
150 g suiker

Voor de afwerking:
12-tal frambozen
beetje bloemsuiker

Hoe maak je het:

Verwarm de oven alvast op 180° C en weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.  Ja, patisserie “moet” je juist afwegen! 😊

Smelt de chocolade met de boter au bain-marie.
Neem een grote mengkom en doe hierin de eieren met de suiker.  Klop dit tot een wit schuimig mengsel.  Voeg hierbij de gesmolten chocolade met de boter en roer voorzichtig onder elkaar.  Zeef hierbij de bloem met het cacaopoeder.  Door dit eerst te zeven gaan er minder klonters ontstaan.
Meng voorzichtig onder elkaar.

Beboter en bebloem de bakplaat en verdeel het mengsel over de hartjes.  Leg wat framboosjes in elk hartje.

Plaats in de oven voor ongeveer 25 minuten.  Dit is afhankelijk van je oven.  De cakejes moeten gaar zijn, maar mogen nog smeuïg zijn binnenin.  Controleer met een prikker.
Laat de cakejes afkoelen op een rooster en bestuif een beetje bloemsuiker.

Valentijn was nog nooit zo mooi!

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply