Brunch pizza

Brunch pizza

Na een drukke werkweek zijn weekendjes ideaal om jezelf eens te trakteren op wat ontspanning en een heerlijke brunch.  Zeker wanneer het speciale weekenddagen zijn zoals Pasen.  Er zijn talrijke adresjes waar je gezellig kan gaan tafelen, maar waarom eens niet zelf een brunch organiseren?  Met een paar eenvoudige gerechten en een sfeervol gedekte tafel is jouw feestje tussen ontbijt en lunch al snel een geslaagd feestje.  Naast de typische zoete ontbijt lekkernijen voorzie je best ook een aantal hartige gerechten.  Deze brunch pizza met lekkere, verse lentegroenten en ei mag volgens mij niet ontbreken op de perfecte brunchtafel.  Dit is een top receptje dat je snel en makkelijk uit je oven tovert en dat jou extra tijd geeft om paaseitjes te zoeken.  Dit wordt een Pasen om zalig van te genieten. Ik wens het je

Wat heb je nodig (voor 1 pizza):

Deeg:
1 pizzadeeg of
vers pizzadeeg
(je hebt er wel wat meer tijd voor nodig, maar dit smaakt eens zo lekker en van deze hoeveelheid maak je wel 3 pizza’s):
250 g witte bloem
250 g brood bloem
1 ½ theelepel droog gist
1 theelepel zout
325 ml lauw water
1 eetlepel olijfolie

Topping (per pizza):
10-tal groene asperges
scheutje olijfolie
handvol verse rucola
2 of 3 eitjes
trostomaatjes
pancetta of Prosciutto
150 g Gruyère (naar smaak)
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout

Hoe maak je het:

Verwarm alvast de oven op 250°C.  Heb je een pizzasteen? Dan kan je die natuurlijk gebruiken, maar je kan ook wat bloem strooien op een ovenplaat en hierop je deeg leggen.

Maak eerst het deeg volgens mijn recept of rol het gekochte deeg al uit.  Het bakpapier heb je niet nodig.  Gebruik een borstel om wat olijfolie over het deeg te sprenkelen.  Rol de kanten een beetje op.  Strooi vervolgens wat Gruyère over het deeg.  Verdeel dan de Italiaanse ham over de pizza en schik ook wat tomaatjes op het deeg.  Kleine tomaten kan je aan de tros laten, dit geeft een mooi effect. De grote tomaten snijd je best in de helft.  Breek een aantal eieren open op dit heerlijk hartig gerechtje en schuif vervolgens de pizza in de warme oven.  Wanneer het eiwit gestold is dan mag je de pizza uit de oven halen.  Controleer af en toe want niet elke oven is dezelfde.

Blancheer ondertussen de asperges.  Schillen is niet nodig.  Breng een pot water met zout aan de kook en gaar de asperges zeer kort in het water.  Spoel onmiddellijk met ijswater.

Verdeel de asperges over de pizza en kruid met vers gemalen, zwarte peper en grof zeezout.  Verdeel wat rucola en eventueel wat extra kaas over de pizza.  Werk af met wat olijfolie.
Dat is zo heerlijk hartig.

Liefs,

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply