Milaan … hier zou ik nu zitten, met de liefsten van allemaal, op een zonnig terras. Genietend van de Italiaanse “il dolce far niente” zoals alleen de Italianen dat kunnen. We zouden gaan genieten van een onvergetelijke citytrip zoals alleen wij dat kunnen. 😊 Goed voorbereid met de leukste adresjes in de achterzak om de stad helemaal te ontdekken. Onszelf verliezen in gezellige pleintjes, lekker eten en prachtige architectuur. Ik zag het helemaal voor me en we keken er enorm naar uit, maar wij blijven natuurlijk in ons kot. Het coronavirus heeft onze plannen opgeborgen en ook wij passen ons aan. We blijven thuis, genieten van elkaar en van alle lekkere dingen die we in huis hebben. Want geef toe, we hebben nog heel veel in de voorraadkast en de winkels zijn nog open dus we gaan niet omkomen van de honger. Straffer nog, jullie gaan meer aan de kook sinds we thuis mogen werken en dat kan ik alleen maar toejuichen. Als jij eens zin hebt in een bruschettafeestje dan heb ik een heerlijk idee. Deze gegrilde, belegde broodjes smaken fantastisch en leren je in no time hoe je kan genieten van het zalige, zoete kunst van het niets doen. Vertraag, kijk om je heen, proef, ruik en zie de gouden momenten van deze tijd.
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
Bruschetta met erwten, Pecorino, ricotta en munt:
8 sneden wit brood
olijfolie
1 teentje look
200 g erwten (ik gebruik diepvrieserwten buiten het seizoen)
50 g geschaafde Pecorino
50 g ricotta kaas
verse muntblaadjes
grof zeezout
zwarte peper
Bruschetta met courgette, rucola, Parmezaanse kaas en burrata;
8 sneden wit brood
olijfolie
1 teentje look
1 courgette
100 g verse groene asperges
handvol verse rucola
50 g Parmezaanse kaas
verse basilicum
2 bolletjes burrata
grof zeezout
zwarte peper
Hoe maak je het:
Meng olijfolie met grof zeezout en bestrijk twee kanten van het brood met het mengsel. Wrijf met een teentje look over het brood. Grill het brood vervolgens in een hete grillpan, barbecue of onder de grill van de oven.
Blancheer de erwten in een ruime pot gezouten water. Laat ze schrikken in ijskoud water en zet aan de kant. Doe hetzelfde voor de fijne groene asperges.
Schaaf de courgette met een mandoline. Je hoeft de groente niet op voorhand te schillen.
Beleg voor de eerste bruschetta de gegrilde broodjes met ricotta kaas, geplette erwten en breng op smaak met Pecorino schaafsels, grof gemalen zwarte peper, grof zeezout en fijngesnipperde munt.
Voor de tweede bruschetta beleg je de gegrilde broodjes met slierten courgette en stukjes asperges. Werk af met wat rucola, burrata, Parmezaanse kaas en kruid met basilicum, zwarte peper en grof zeezout.
Zalig vind ik dit.
Ooit gaan wij naar Milaan en dan ga ik daar even hard genieten als nu ♥
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,
