Burrata salade

Burrata salade

Dit is waarom je voor de allerlekkerste burrata een bezoek naar Brasschaat moet plannen.  Ongetwijfeld heb je al eens burrata gegeten, maar het is in mijn kaaswinkel Lourdon dat ze burrata van Pomella verkopen.  Ik zweer het je, wanneer je de rijke, hemelse smaak van dit vers en romig kaasje geproefd hebt, dan zal het voelen alsof je een parel hebt ontdekt.  Het is het romige hart dat zorgt voor een fris, volle en licht boterachtige smaak.  Als ik er nu nog eens bij vertel dat deze kaas uit het zuiden van Italië komt, dan begrijp je vast en zeker dat dit mijn favoriete zomerkaas is.  Serveren doe je super vers en in alle eenvoud. Niet dat er ooit een kans zou bestaan dat deze burrata lang in je koelkast blijft liggen 😉   Peper, zout, lekkere olijfolie en wat vers gebakken brood, meer heeft dit topproduct niet nodig.  Ik verwerk dit romig pareltje met gegrilde groenten en pijnboompitten tot een burrata salade.  Een bord voor lekkerbekken met zachte hartjes.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

2 tot 4 burrata’s (naar keuze)
1 gele courgette
1 groene courgette
1 aubergine
20-tal trostomaatjes
4-tal lente-ui
1 gele paprika
1 rode paprika
enkele takjes verse tijm
2 teentjes look
snuifje zout
vers gemalen zwarte peper
olijfolie
100 g pijnboompitten
handvol basilicum

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 200°C.
Spoel de 2 soorten courgette, de aubergine, de paprika’s en de tomaten.  Dep de groenten droog en snijd ze in schijfjes of partjes, zolang het maar hapklare stukken zijn.

Leg alle gesneden groenten op een met bakpapier beklede bakplaat.  Zorg dat ze niet te veel op elkaar liggen.  Snijd de lente-uitjes in niet te kleine stukjes en voeg bij de rest van de groenten.
Schil de teentjes look en plet ze met de zijkant van je mes.  Verdeel ze onder de groenten.  Leg ook enkele takjes verse tijm tussen het mooie geheel van kleurtjes.  Kruid met peper en zout en besprenkel met een beetje lekkere olijfolie.

Zet voor 10 minuten in de voorverwarmde oven en schep dan alle groenten nog eens door elkaar.  Laat weer voor ongeveer 10 minuten roosteren.  De duur is afhankelijk van je oven.  De groenten moeten gaar zijn en goudbruin gekleurd.

Rooster ondertussen in een anti-kleefpan de pijnboompitten.  Doe dit op een laag vuur.  Schud regelmatig om en blijf erbij.  Wanneer je de nootjes ruikt zijn ze meestal klaar.  Zet ze van het vuur.

Haal de gare groenten uit de oven en schik ze in een mooie kom.   Verdeel de pijnboompitten over het geheel.  Werk af met blaadjes basilicum.  Leg vlak voor het opdienen de burrata’s op de groentjes en snijd ze voorzichtig open .  Heerlijk wanneer de room zachtjes tevoorschijn komt.  Ik vind dat dit geen sausje nodig heeft, maar je kan er eventueel een lekkere huisgemaakte pesto bij serveren.

Dit is zo waanzinnig lekker!

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply