Skip to content Skip to footer

Het BBQ seizoen gaat bijna beginnen, maar nog niet helemaal 😉 In afwachting kan je gelukkig genieten van pittige Amerikaanse smaken uit de Mississippistreek.  Euh wat?  Jawel, de  Cajun kruidenmix is ideaal om de BBQ vibes al een beetje te beginnen voelen.
Deze heerlijke romige tomatensaus met kruidige Cajun kip en Linguine is hét gerechtje om het bruggetje naar de lente te maken.
Wat denk jij?

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

scheutje olijfolie
1 zoete ui
Cajun kruidenmix van Verstegen
witte peper van Verstegen
400 g tomatenblokjes
250 g kerstomaten
verse peterselie naar smaak
scheutje room
4 kipfilets
250 g Linguini

Hoe maak je het:

Schil de ui en snipper deze fijn.  Stoof de ui glazig in een scheutje olijfolie.  Kruid met een snuifje Cajun kruiden.  Voeg de tomatenblokjes toe en kruid eventueel met nog een beetje peper.  Spoel de kerstomaten.  Snijd ze in de helft en voeg ze bij de saus.  Plaats een deksel op de stoofpot en laat de saus rustig pruttelen.  Werk de ingedikte saus af met room en verse peterselie.

Leg de kipfilets tussen bakpapier en klop ze met een deegroller wat dunner.  Zorg dat ze ongeveer overal even dun zijn.  Kruid met Cajunkruiden en bak (of grill) ze op een hoog vuur.  Hou ze warm aan de kant.

Kook de Linguine beetgaar in gezouten water.  Volg hiervoor de instructies op de verpakking.

Serveer de pasta met de pittig, romige saus en de gebakken kip.

Heerlijk eenvoudig, maar met genoeg pit om verrukkelijk te zijn.

Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.