Canaletto

Canaletto

Deze erg lekkere cocktail heeft zijn naam te danken aan Canal, de beroemde Venitiaanse schilder.  De cocktail moet als kleine broertje van de bekende Bellini zeker niet onderdoen.  De bereidingswijze van de cocktails zijn bijna dezelfde.  De witte perzik wordt voor de Canaletto vervangen door frambozen, die deze cocktail een dieproze tint geven.
De Canaletto oogt feestelijk en is makkelijk om te maken.  Het mixwerk kan je op voorhand doen, zodat je enkel nog moet afwerken met Champagne, droge schuimwijn of Prosecco.  Volgens mij de perfecte start van je party.

Welke ingrediënten heb je nodig voor één cocktail:
Champagne, Prosecco of droge schuimwijn
8-tal frambozen
½ tl kristalsuiker
1 cl suikerwater
1 partje citroen
8-tal ijsblokjes

Hoe maak je een Canaletto:
Vul de shaker met de frambozen samen met een halve theelepel kristal- of griessuiker.  Kneus de frambozen goed, totdat het sap goed zichtbaar is.  Voeg dan het citroensap, suikerwater en het ijs erbij.  Belangrijk is de Prosecco er langzaam aan toe te voegen om de bubbels in de cocktail te houden.  Ik verkies hiervoor graag Prosecco, iets pittiger van smaak maar een overdaad aan bubbels.  Neem een gedraaide cocktaillepel en giet de Prosecco er langzaam bij.  Roer alles langzaam door elkaar en zeef met een strainer in een champagneglas.  Geen strainer bij de hand? Geen nood, en zeefje werkt ook prima om het pulp en pitjes uit je glas te houden.
Nu enkel nog genieten van je Canaletto en je gezelschap.

Liefs,

mieke

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply