Skip to content Skip to footer

Caramel macchiato

Mie en Place caramel macchiato

Mijn dag beginnen zonder een kopje koffie is echt een no go.  Voor de rest van de dag drink ik zelden nog tasje, maar een ochtend zonder mijn koffiemomentje kan absoluut niet.
Voor mij geen melk of suiker, maar heel eenvoudig, puur en zwart.  Ik hou van het heerlijke krachtige, maar af en toe kan ik wel eens genieten van een specialleke.  Een cappuccino, een flat white of deze caramel macchiato zijn op dit moment mijn favorietjes.  Hoe je zo’n perfecte koffievariant thuis maakt is eigenlijk heel eenvoudig.  Gebruik volle, verse melk en een sterke espresso en je komt al een heel eind.  Wanneer je thuis over een  koffiemachine beschikt, is stevig opgeklopt melkschuim maken een koud kunstje.  Je kan natuurlijk ook een melkopschuimer gebruiken of volle melk opwarmen en ondertussen opkloppen met een mixer voor een schuimig resultaat.

Wat heb je nodig:

50 ml caramelsiroop (bijvoorbeeld van Monin)
1 sterke espresso
200 ml melkschuim van volle melk

Hoe maak je het:

Schenk een laagje karamelsaus in je glas.  Schenk hierop de melkschuim en eindig tenslotte met de espresso.  De koffie zal naar de bodem zakken en zorgen voor een mooi extra laagje.
Je werkt deze caramel macchiato af met extra caramel bovenop het melkschuim.

Geniet ervan.

Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.