Carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet

De fantastische kleuren op dit bordje trekken meteen je aandacht.  Dit wil je eten.  Toch?  Het oogt niet alleen aantrekkelijk, het is echt waanzinnig lekker én een ware weldaad voor je lichaam.   Wist je dat de antioxidanten in deze superknollen de afvalstoffen uit je lichaam helpen te verdrijven?  Bovendien zit er in deze powergroente een stof die de productie van je gelukshormoon mogelijk maakt.  Echt waar! Redenen genoeg dus om vandaag te kiezen voor een carpaccio van rode biet in plaats van eentje met vlees.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

Voor de geroosterde bieten:
4 kleine ongekookte bieten met schil
verse tijm
olijfolie
peper
zout

Voor het slaatje:
ongeveer 100 g rucola
1 eetlepel balsamicoazijn
3 eetlepels lekkere olijfolie
grof zout
verse gemalen zwarte peper
verse basilicum
handvol pistachenoten
1 bolletje buffelmozarella (of gebruik burrata)

Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 180°C.  Was de bieten (met de schil) en dep ze droog.  Leg velletjes aluminiumfolie klaar en leg op elk velletje een bietje.  Bestrijk de bietjes met olijfolie, wat peper en zout en een takje verse tijm.  Vouw de pakketjes dicht en leg ze in de oven.  Laat ze gaar roosteren in de oven.

Spoel de blaadjes rucola en laat ze uitlekken.  Maak ondertussen de vinaigrette met de azijn en de olijfolie.  Breng op smaak met peper en zout.  Meng de vinaigrette onder de rucola en zet aan de kant.

Haal de gare bietjes uit de oven en verwijder de aluminiumfolie.  Laat ze even afkoelen.  Je kan nu heel makkelijk de schil verwijderen.  Snijd de bietjes in zeer dunne schijfjes.  Gebruik eventueel een mandoline.

Schik ze op de borden of op één groot bord.  Leg ze dakpansgewijs over elkaar.
Schik wat rucola in het midden van de borden.  Werk af met stukjes mozzarella en pistachenootjes en verse basilicum.

Smakelijk en geniet!

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply