Carpaccio van ananas

Carpaccio van ananas

Carpaccio van ananas is een populair dessert.  Heerlijk met een bolletje ijs, maar wist je dat je niet hoeft te wachten tot het einde van de maaltijd om te kunnen genieten van een zalige portie exotisch fruit?  Je kan er ook perfect mee starten.  Of hoe je van iets zoet, iets hartig maakt.
Smaakvriendjes van dienst zijn een romige gorgonzola en zoute walnoten.  De zure appel geeft nog een extra boost aan dit gerechtje.  Ik werk dit smaakvolle, verrassende startertje af met zelfgemaakte balsamicocrème en rozijnen.
Voor als je het net even anders wilt.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
1 rijpe ananas (een rijpe ananas ruik je al op afstand)
handvol walnoten
handvol rozijnen
1 zure appel
150 g romige, zachte gorgonzola

Voor de balsamico crème:
50 ml balsamicoazijn
20 g fijne kristalsuiker

Hoe maak je het:

Schil de ananas en snijd in dunne plakken.  Dit gaat makkelijk met een mandoline.  Verdeel de flinterdunne plakken over de 4 borden.  Was de appel en snijd deze in julienne … dunne sliertjes dus.  Je hoeft de appel niet vooraf te schillen.  De frisgroene kleur van de appelschil vrolijkt het bordje op.  Verdeel wat julienne van appel over de borden en schep er voorzichtig wat romige gorgonzola over.  Hak de walnoten grof en schik ze over de borden samen met de rozijnen.

Maak de balsamicocrème.  Dit is zo makkelijk.  Doe de balsamicoazijn met de suiker in een pannetje en breng aan de kook.  Als het mengsel kookt, zet je het vuur lager.  Wacht tot de siroop de juiste dikte heeft.  Met afkoelen wordt het nog wat dikker.  Sprenkel wat van de balsamicocrème over de appels en ananas.
Genieten maar van dit bijzonder bordje.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply