Champagnecocktail

Champagnecocktail

Eindejaarsfeesten … naar jaarlijkse gewoonte klinken we dan meerdere malen aan de feesttafel.  We proostten op elkaars gezondheid, kijken elkaar diep in de ogen (ooh ja) en wensen de anderen alles wat het hartje wensen kan.  Maar wat serveer je op dagen zoals deze?  Al bij al mag het best een beetje feestelijker zijn toch?  Dus … euhm … kies je voor traditionele champagne of misschien toch beter een waanzinnig lekkere cocktail? Of wat dacht je van de combinatie van de twee?  Beslist:  een hippe champagnecocktail!  Binnen de vijf minuten tover je deze verfijnde en smaakvolle cocktail die elk feestje zal aanwakkeren.

Wat heb je nodig voor één cocktail:

sap van een hele bloedsinaasappel (roze pompelmoes kan ook) – komt overeen met ongeveer 80 ml sap
sap van een halve limoen – komt overeen met ongeveer 20 ml sap
30 ml vodka
60 ml suikerwater
30 ml ginger beer
8-tal blaadjes munt
gekoelde champagne

Hoe maak je het:

Ik gebruik geen ijs zodat de smaak van dit verfijnde drankje niet wordt verstoord door het smeltwater.  Zorg daarom dat alle ingrediënten vooraf gekoeld zijn.

Pers het sap van de bloedsinaasappel en de halve limoen en doe dit alvast bij elkaar.  Voeg hierbij de vodka, samen met het ginger beer. Heb je liever een iets zuurdere toets of net iets zoeter?  Voeg dan het suikerwater toe naar eigen smaak.   De aangegeven hoeveelheid geeft de ideale zoet-zuur-balans.

Kneus de muntblaadjes zodat de aroma’s goed vrijkomen en voeg deze bij de cocktail.  Goed doorroeren en de blaadjes na enige tijd er terug uithalen.

Neem een champagnefluit en vul deze voor 2/3 met de cocktail.  Top af door er champagne aan toe te voegen.  Garneer met een takje verse munt en geniet van de feesten, maar vooral van elkaar.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply