Champignonroomsoep … het zit in mijn smaakgeheugen, maar ik kreeg het nooit perfect zoals ik het wou. Tot nu, want ik heb eindelijk het perfecte recept en dat wil ik natuurlijk met jullie delen. Eenvoudig, maar vol met smaak en romig zoals de soep die in mijn hoofd zit. Ik ontdekte dat het vooral gaat over de kwaliteit van je ingrediënten en je kruiden. Eerlijk gezegd zijn dat de recepten waarvan ik hou.
Genieten van de kleine dingen, het eenvoudige. Zalig zo’n simpel leven.
Wat heb je nodig:
Voor de soep:
500 g Parijse champignons
500 ml kippenfond
500 ml room
verse peterselie (de stelen)
1 teentje look
verse rozemarijn
peper
zout
klontje boter
Voor de afwerking:
mengeling boschampignons
verse peterselie
klontje boter
peper
zout
Hoe maak je het:
Borstel de champignons schoon. Snijd ze in schijfjes en bak ze zachtjes in een klontje boter. Voeg een geplet teentje look toe. Kruid met peper en zout en laat zachtjes bakken. Voeg de fond en de room toe samen met een bouquet garni van peterseliestelen en verse rozemarijn. Laat de soep opkoken en draai dan het vuur uit. Verwijder de kruidentuil en de look en mix de soep zeer fijn. Laat de champignonroomsoep opnieuw tot het kookpunt opkoken.
Borstel de boschampignons schoon en bak ze gaar op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
Snipper de peterselie fijn.
Serveer de soep met de gebakken boschampignons en de vers gesnipperde peterselie.
Hartverwarmend lekker.
Gek op zo’n lekker kommetje soep? Hier vind je nog meer inspiratie.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,