Na heel wat zonnige, warme dagen geniet de natuur op dit moment van een adempauze. Regen na de droogte dus, de tuin herleeft en de mensen zeuren. Ach, nog nooit was een quote zo actueel: na regen komt zonneschijn. Dus … nog even volhouden, toch? Ik vind het zalig om na een regenbui in de lente de deuren en ramen open te zetten en de zuurstof in te ademen. Sinds kort geniet ik ook van een extraatje. Ik loop na een fikse plensbui snel even naar de eetbare tuin. Wat heerlijk om te genieten van de geuren die mijn plantjes dan verspreiden. Meteen ook het ideale moment om wat onkruid uit te trekken. Omdat we een grote, verhoogde bak hebben, trekt het regenwater snel weg en hebben onze kruiden geen last van natte voetjes. Ik passeer ook even langs onze munt. Munt kan de hele tuin in beslag nemen, daarom plantte ik onze munt in een aparte pot. Op deze manier kan die niet gaan woekeren. Zeker na wat regen geurt de aardbeienmunt fruitig en zoet zoals aardbeien. Ik neem wat takjes mee. Ideaal voor mijn dessertje. Na regen komt cheesecake met Oreo en aardbeien.
Wat heb je nodig (voor 6 taartjes)
150 gram aardbeien
250 gram Oreo koekjes
90 gram boter
250 ml room
100 g witte chocolade
300 g verse roomkaas (monchou of philadelphia natuur)
2 zakjes vanillesuiker
aardbeienmunt
Hoe maak je het:
Mix de Oreo koekjes fijn in een blender. Smelt de boter en roer deze onder de koekjes. Bekleed de bodem van 4 kleine springvormpjes met bakpapier. Verdeel er het koekjesmengsel over. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.
Smelt de witte chocolade au- bain marie.
Klop de room op samen met de verse kaas. Lepel er de vanillesuiker onder en spatel er vervolgens de gesmolten witte chocolade onder.
Vul de springvormpjes met het kaasmengsel en zet minstens 2 uurtjes in de koelkast.
Ontvorm de cheesecake met Oreo en werk af met verse aardbeien en aardbeienmunt.
Zo lekker ♥
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,
