Of je nu in “zelfquarantaine” gaat en nood hebt aan extra verwennerij of je wilt je “knuffelcontact” verrassen met iets lekkers. Deze homemadechocoladekaastaartvoorsinterklaas zou het woord van het jaar moeten worden of misschien beter de taart van het jaar. Een no bake cheesecake van chocolade en een bodem van speculaas. Dit alleen doet je waarschijnlijk al watertanden en dan heb ik mijn grootste troef nog niet eens uitgespeeld. Want heb je die versiering al gezien? Zeg nu zelf, hier hoef ik zelfs geen stemming voor te organiseren. Toch? Geniet van de magische feesttijd die weer voor de deur staat. Beetje anders dan anders misschien, maar die verbondenheid die we allemaal zo graag voelen, kan je misschien dit jaar creëren door hetzelfde dessertje te maken? Zo heb je alvast het gevoel dat je samen aan dezelfde tafel zit.
Ik wens jullie alvast een gezellig en veilig Sinterklaasfeest.
Wat heb je nodig (voor 1 taart):
250 gram speculaasjes (receptje vind je hier)
90 gram boter
250 ml room
100 g pure chocolade (ik gebruik callets chocolade)
300 g verse roomkaas (monchou of philadelphia natuur)
2 zakjes vanillesuiker
versiering zoals: marsepein, chocolade letters, smarties, pepernoten, …
Hoe maak je het:
Mix de speculaasjes fijn in een blender. Smelt de boter en roer deze onder de koekjes. Bekleed de bodem en de zijkant van een taartvorm met plasticfolie (een beetje olijfolie helpt om de folie te laten kleven). Verdeel er het koekjesmengsel over. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.
Smelt de pure chocolade op een zacht vuurtje.
Klop de room op samen met de verse kaas. Lepel er de vanillesuiker onder en spatel er vervolgens de gesmolten donkere chocolade onder.
Vul de vorm met het kaasmengsel en zet minstens 2 uurtjes in de koelkast.
Ontvorm de cheesecake en werk af naar eigen smaak. Dit is trouwens een super leuke activiteit om met de kindjes te doen.
Geniet van pakjesavond.
Nog meer inspiratie voor lekkere Sinterklaas toetjes vind je hier.
Liefs,

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.