Skip to content Skip to footer

Chiapudding met ananas compote en saliebloempjes

Mie en place chiapudding met ananas compote en saliebloempjes

We hebben bijna vakantie!  Joehoe.  Ik maak alvast een lijst met dingen die ik graag wil gaan doen in de vakantie.  We hebben beslist om dit jaar nog eens in eigen land te blijven.  Om eerlijk te zijn, zie ik een beetje op tegen de drukte en het gedoe nu iedereen weer uit zijn kot mag.  Gelukkig heb ik genoeg ideetjes om het super gezellig te maken.  Een van onze wensjes is gaan spoorfietsen.  We hebben het al een paar keer gedaan, maar het blijft zo leuk om te doen.  Vroeg in de ochtend vertrekken, een gevulde picknickmand en leuk gezelschap.  Moet er meer zijn?  Het grote voordeel aan deze activiteit is dat verkeerd rijden echt onmogelijk is en parkeren altijd lukt. 😊 Echt iets voor mij dus.  We gaan spoorfietsen en we nemen mee: cava, belegde pistolets en natuurlijk ook iets speciaal.  Deze chiapudding met ananas compote en saliebloempjes is dat extraatje dat niet mag ontbreken op een bijzondere dag.  Een combo die je misschien niet meteen zelf zou maken, maar minstens even geslaagd dan een vakantiedag en spoorfietsen met een leuke bende.  Ik kijk er nu al naar uit.

Wat heb je nodig:

Chiapudding:
25 g chiazaad
150 ml amandelmelk
eventueel honing als je van zoet houdt

Ananas compote:
een verse, rijpe ananas (hou een beetje apart)
20 cl sinaasappelsap
confituursuiker (1:2 of voor 1 kg fruit gebruik ik 500 g suiker)

verse ananas en eventueel bloempjes van salie voor afwerking

Hoe maak je het:

Maak dit gerechtje een avond op voorhand zodat alles mooi koud kan worden en opstijven in de frigo.
Schil de ananas en snijd in stukjes.  Hou wat stukjes over voor de afwerking, maar laat de andere stukjes pruttelen onder deksel met wat sinaasappelsap.  Na ongeveer 20 minuten zet je de staafmixer in je pot en mix je even kort en krachtig.  Er mogen nog stukjes te zien zijn.   Voeg de confituursuiker toe en breng het geheel aan de kook tot je compote de gewenste dikte heeft.  Doe eventueel de truc met het bordje.
Laat de compote afkoelen in de potjes.  Heb je wat over?  Bewaar in een schone, steriele pot met deksel.  Deze compote is heerlijk op de boterham.

Maak de chiapudding door het zaad te mengen met de hoeveelheid amandelmelk.  Schep de pudding op de afgekoelde compote en zet in de frigo om op te stijven.

Vlak voor serveren werk je deze chiapudding met compote af met wat extra ananas en de geurige bloempjes van salie.

Nog meer recepten met chiapudding vind je hier.

Liefs,

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.