Skip to content Skip to footer

Chiapudding met frambozen

Mie en Place chiapudding met frambozen

Ontbijten doe je (best) elke dag en doe je vooral als een koning en dat wil zeggen “variëren”. Niets mis met een boterham met kaas of met een pistolet en een eitje, maar misschien wil je wel eens een origineel ontbijtideetje dat bovendien nog voedzaam is ook.  Inspiratieloos?  Geen probleem, ik geef je een ideetje voor een heerlijk begin van de dag.  Een lekkere smoothie, ontbijten met granola of deze chiapudding met frambozen om de dag vol energie te starten.  Dit is perfect als je ’s morgens niet veel tijd hebt, maar wanneer je de dag toch gezond en lekker wilt starten.  Je maakt dit namelijk bijna helemaal op voorhand.  Extra voordeel … met dit ontbijt geen kruimels, dus ontbijt op bed voor de romantische zielen die elkaar eens willen verwennen … check.
Nog meer zin in ontbijtjes met chiapudding? Dan zijn deze recepten vast en zeker iets voor jou.

Wat heb je nodig (voor 2):

Chiapudding met frambozen:

35 g chiazaad
250 ml amandelmelk
enkele druppels vanille-extract
120 g verse frambozen

Frambozencoulis:

200 g verse frambozen
agavesiroop of heldere suikersiroop naar smaak
beetje limoensap

Afwerking:
enkele lepels Skir yoghurt
chocolade parels
verse munt

Hoe maak je het:

Dit ontbijtje maak je best de avond op voorhand. 
Stoof eerst de frambozen aan met een beetje agavesiroop.  Breng op smaak met een beetje limoensap.  Zeef het fruitmengsel en laat afkoelen aan de kant.
Maak vervolgens de chiapudding.  Meng onder de amandelmelk de hoeveelheid chiazaad.  Plet de verse frambozen met een vork en meng ook onder de chiapudding.  Breng op smaak met enkele druppels vanille-extract.  Laat aan de kant staan en roer de eerste 30 min enkele keren om klonters te voorkomen.
Verdeel de coulis over de glazen.  Schep vervolgens de chiapudding met frambozen in de glazen.  Dek af en zet in de koelkast.
Werk de volgende ochtend de glaasjes af met een lepel Skir yoghurt, wat chocolade parels en verse munt.
Geniet van de belangrijkste maaltijd van de dag.

Liefs,