Chiapudding met roze pompelmoesconfituur

Chiapudding met roze pompelmoesconfituur

Wat ik een van de allerlekkerste mocktails vind, is een Pomtom.  Ik denk dat iedereen dit drankje met fris, bittere toetsen al wel eens geproefd heeft en anders zou ik dat zeker eens doen.  Wanneer de citrusmaanden er weer zijn, koop ik iedere week een hoop roze pompelmoezen.  Ik hou wel van de smaak van pompelmoes bij mijn granolaontbijt, in mijn alcoholvrije drankje of als tussendoortje.  Het stilt mijn honger 😉.  Mijn dagje lekker beginnen doe ik met een potje chiapudding met roze pompelmoesconfituur.  Zo heerlijk en perfect op voorhand te maken.  Het enige moeilijke bij dit recept is dat ik moeilijk in slaap val wanneer ik weet dat er de volgende ochtend een potje heaven op mij staat te wachten.

Wat heb je nodig (voor een 4-tal potjes):

chiapudding:
150 ml ongezoet, geroosterde amandelmelk
enkele druppels vanille-extract
25 g chiazaad
1 banaan
eventueel agavesiroop of honing (als je van extra zoet houdt)

roze pompelmoesconfituur:
Je hebt voor dit recept maar enkele lepeltjes nodig, maar je kan de confituur natuurlijk nog bewaren.
Ik liet me inspireren door het recept van madam Confituur.
1 kg rode pompelmoezen
1 citroen
1,2 l water
500 g suiker (Ik gebruik geleisuiker extra fruit van Tiense suiker omdat je bij deze suiker in plaats van de 1 op 1 verhouding, 1 kg fruit, maar minder suiker kan gebruiken)

Hoe maak je het:

Maak dit chiapudding de avond op voorhand.  Voor de confituur reken je best een beetje meer tijd.
Weeg de hoeveelheid amandelmelk af en meng hieronder de hoeveelheid chiazaad.  Mix de banaan in een blender en meng onder de chiapudding.  Breng op smaak met enkele druppels vanille-extract en eventueel wat honing of agavesiroop.  Vul enkele potjes met de pudding en zet ze afgedekt in de koelkast.  De pudding zal nu opstijven.

Schrob de pompelmoezen en de citroen.  Schil de vruchten, maar doe de schillen niet weg.  Halveer de pompelmoezen en citroen en pers ze uit.  Doe het sap in een ruime kookpot.  Snijd de schillen in zeer dunne, lange reepjes.  Doe de dunne reepjes in de kookpot bij het sap en voeg het water toe.  Doe het deksel op de kookpot en laat de confituur zachtjes gaar worden.  Dit duurt wel even.  Wanneer de schillen gaar zijn, mag je de suiker in het mengsel oplossen en alles terug aan de kook brengen.  Wacht een 10-tal minuten tot de confituur de gewenste dikte heeft.  Weet je niet zeker of je confituur dik genoeg is?  Doe volgende test:  Doe een lepeltje op een koud bordje. Houd het bordje schuin: als de confituur niet meer loopt, is hij klaar. Vul confituur potjes en draai deze stevig dicht.  Laat ze ondersteboven afkoelen.

Lepel enkele lepeltjes confituur op de pudding en smullen maar.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply