Skip to content Skip to footer

Chili met gehaktballetjes

Mie en Place chili met gehaktballetjes

“Druk druk druk en dus geen tijd om te koken.”  Herkenbaar?  Sommige mensen kiezen op dat moment voor ongezonde alternatieven.  Toch kan je best nog gezond koken ook al kom je laat thuis van je werk en heb je geen boodschappen kunnen doen.  Je zou aan meal preppen kunnen doen of je zou kunnen koken met restjes of dingen uit de voorraadkast.  Een heerlijk idee waar je niet veel werk mee hebt, is dit stoofpotje gebaseerd op chili con carne.  Lekker pittig, met een fantastische kruidenmengeling.  Want ook hiermee kan je tijd besparen.  Ik maak regelmatig mijn eigen kruiden mixen, maar als het snel moet gaan dan is een goed alternatief natuurlijk wel handig.  De blends van Verstegen zijn puur omdat er geen extra zout aan toegevoegd werd.  Dé kruiding die deze Mexicaanse chili met gehaktballetjes nodig heeft.  Zin in je eigen Tex mex party?

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

Gehaktballetjes:
800 g gemengd gehakt
gehaktkruiden van Verstegen
1 ei
4 eetlepels paneermeel

Saus:
olijfolie
1 zoete ui
1 teentje look
1 blikje rode bonen
1 blikje witte bonen
1 blik gepelde tomaten
1 wortel
1 stuk selder
1 rode paprika
Chili con carne kruiden blend van Verstegen

Verder (naar smaak):
zure room
lente ui
Cheddarkaas
rijst of wraps
avocado

Hoe maak je het:

Schil de ui en pel de look.  Snipper fijn en stoof aan in een scheutje olijfolie.  Schil de wortel en de rode paprika, snijd samen met de selder in blokjes en laat meestoven.  Voeg het blik gepelde tomaten toe en breng op smaak met de kruiden.  Laat rustig pruttelen.
Maak ondertussen de balletjes.  Meng met schone handen het gehakt met het paneermeel, het ei en de gehaktkruiden.  Rol balletjes en voeg ze toe aan de stoofpot.
Wanneer de balletjes gaar zijn, mogen de witte en rode bonen bij de stoofpot.
Serveer de pittige chili met gehaktballetjes met wat zure room en lente-uisnippers.

Smakelijk en just chill na een drukke werkdag.
Liever een veggie versie?

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.

Liefs,