Chimichurri

Chimichurri

Ben ik de enige die stiekem al verlangt naar de lente?  Nee toch?  Ik heb alvast een saus geprobeerd op basis van olie en kruiden én met een fantastisch leuke naam … chimichurri!  Eigenlijk krijg je twee voor de prijs van één, want je kan chimichurri ook gebruiken als marinade.  Oorspronkelijk komt dit lekkers uit Argentinië waar ze het serveren bij gegrild rundvlees, maar het smaakt ook bij kip, gegrilde groenten, aardappels of als dipper bij brood.   Ik ben er klaar voor … laat de zon maar komen!

Wat heb je nodig voor 1 groot kommetje saus:
½ bussel verse peterselie
½ bussel verse oregano
4 teentjes look
180 ml lekkere olijfolie
60 ml rode wijn azijn
sap van 1 limoen (naar smaak)
1 eetlepel fijn gesneden rode ui of sjalot
1 rode chilipeper
vers gemalen, zwarte peper
grof zeezout

Hoe maak je het:
Hak de verse kruiden, de look en de ui zeer fijn.  Neem een kommetje en maak een mengsel op basis van de olijfolie en de rode wijnazijn.  Voeg de vers gehakte kruiden, de look en de ui toe.  Breng op smaak met peper, zout, limoensap en voeg zeer fijne snippers chilipeper bij.

Je kan deze heerlijke saus gerust op voorhand maken.  De smaken komen dan nog meer naar boven.
Maak dit liever niet met een blender.  Het oogt mooier wanneer je nog stukjes ziet.
Eenvoudig, maar zo fantastisch!

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply