“Zelf choco maken is helemaal niet zo moeilijk!”, las ik onlangs ergens. Vraag me niet meer waar ik dat las. Dat wou ik nu toch ook eens zelf testen. Met in mijn achterhoofd 3 criteria waaraan een lekkere choco volgens mij moet voldoen. Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar ik hou van de smaak van hazelnoten in mijn choco. Geen hazelnoten … geen choco. 😊 Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken is chocolade. Ik koos ervoor om rauw cacaopoeder te gebruiken. Weet je nog? Ik gebruikte het ook voor de lekkere dadelballetjes te maken. Nu heb ik ook al recepten gezien waarbij chocolade gebruikt wordt. Laat het me weten wanneer jij je choco maakt met the real stuff. Dat receptje wil ik ook wel eens proberen. Op nummer 3 staat voor mij de factor “healthy”. Het is werkelijk overal in de media verschenen en het is de bevestiging van wat we natuurlijk al lang wisten. Choco die je koopt in de winkel is (net zoals vele andere producten) ongezond omwille van de palmolie die gebruikt wordt. Dus gebruik ik kokosolie in plaats. Need I say more? Ooh ja … gebruik een blender die het zwaardere werk aankan.
Wat heb je nodig:
150 g hazelnoten
3 eetlepels rauw cacaopoeder
ongeveer 2 volle kokosolie
enkele druppels vanille-extract
1 eetlepel honing of esdoornsiroop (of meer als je het zoeter wilt)
melk zoveel dat nodig is om de choco smeuïg te maken
Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 180°C. Rooster de hazelnoten in de oven zodat je de velletjes makkelijk kan verwijderen. Het roosteren duurt ongeveer 15 minuten. Wrijf de nootjes tussen een schone handdoek tot de meeste velletjes verwijderd zijn. Dan is het tijd voor het echte werk. Mix de hazelnoten in de blender tot een gladde massa. Een beetje korrel mag wel dan heb je wat structuur in de choco. Voeg vervolgens de kokosolie, het cacaopoeder en de honing toe en blend opnieuw. Ten slotte mag je melk toevoegen. Doe dit beetje per beetje tot jouw choco de gewenst dikte heeft. Bewaren doe je in een afgesloten potje en in de koelkast.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,
