Ik vind het vaak te gek voor woorden, maar er gaat geen dag voorbij of je hoort op sociale media: “Vandaag is het zelfgemaakte soepdag¨ of ¨Morgen is het tortillachipsdag”. Grappig, maar ook wel handig want die dagen geven me vaak een ideetje om op in te spelen. Zoals vandaag, want als ik de inhaakkalender mag geloven is het vandaag “bananenbrood dag”. Dit leek me dus de ideale dag om nog eens bananenbrood te gaan bakken. “Nog eens”, want op 13 februari 2016 postte ik mijn recept voor brood met bananen dat meer op cake leek. Het was meteen mijn allereerste recept dat ik met jullie deelde. Na vier blogjaren mocht er dus een lekker vervolg komen. Nog steeds eentje zonder suiker en boter, maar wel met chocolade en hazelnoten en geef toe, hier kan je toch niet veel fout meedoen …
Wat heb je nodig:
3 rijpe bananen
3 eieren
100 g amandelmeel
50 g speltbloem
60 g dadels (zonder pit)
1 eetlepel agavesiroop (optioneel)
6 g bakpoeder
100 g chocolade gallets (70% pure chocolade)
30 g hazelnoten
snuifje zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven op 175°C.
Schil de bananen en pureer samen met de dadels tot een gladde massa. De dadels maken je cake zoet. Hou je van heel zoet dan kan je ook een beetje agavesiroop toevoegen.
Breek de eieren in een andere kom en klop met de mixer tot een luchtige massa. Voeg de eiermassa bij de gladde massa van bananen en dadels en meng voorzichtig.
Spatel het amandelmeel, de speltbloem, het bakpoeder en het snuifje zout door je beslag.
Hak de noten in stukjes en voeg toe bij je mengsel. Ik vind het lekker dat er nog stukjes noot in de cake zitten daarom hak ik de noten niet te fijn.
Smelt de hoeveelheid chocolade au bain-marie. Voeg de gesmolten chocolade bij je beslag en meng voorzichtig.
Vet de bakvorm in en bestuif met bloem. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven voor ongeveer 40 min. Test of de cake klaar is door met een prikker in het midden te prikken. Blijft de prikker schoon dan is je cake klaar.
Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs
