Chocolade brownies

Chocolade brownies

All you need is love.  But a little chocolate now and then doesn’t hurt.  Charles Shulz de tekenaar van Snoopy verwoordde het zo mooi en gelijk had hij.  Ik maak chocolade brownies.  Je kent ze wel, de typisch Amerikaanse gebakjes, vrij plat van vorm met een hemelse, intense chocoladesmaak.  Ik gebruik hiervoor lekkere, pure en Belgische chocolade van Côte d’Or.  Eigenlijk is het zo simpel om dit heerlijk dessert zelf te maken dat je alleen al van de geur die uit de oven komt goed gezind wordt.  Eerlijk is eerlijk dit is een echte zonde, maar kom, zo af en toe mag je eens zondigen met een zoetigheidje dat je instant gelukkig maakt.

Wat heb je nodig voor een bakplaat vol:
300 g bruine rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
275 g hoeveboter zonder zout
6 eieren
100 g zelfrijzende bloem
400 g pure chocolade van Côte d’Or

Hoe maak je het:
Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.  Verwarm de oven op 170 °C.
Smelt de boter en de chocolade “au bain-marie”.  Doe dit zodat de chocolade niet kan verbranden en hierdoor een bittere smaak zou afgeven.  Hoe doe je dit nu?  Het klinkt in ieder geval allemaal ingewikkelder dan dat het is.  Breng in een ruime kookpot water tot het kookpunt. Plaats in deze kookpot een iets kleinere steelpan of kookpot.  De kleinere kookpot mag het water in de grotere kookpot net niet raken.  De chocolade en de boter gaan in de kleinere kookpot smelten, maar niet het kookpunt bereiken.
Breek de eieren in een grote mengkom en klop ze even door voordat je de suiker erbij voegt.  Dit doe je zodat de eierdooiers niet zouden verbranden wanneer je de suiker toevoegt.  Klop de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker tot een schuimig, wit mengsel.  Doe de gesmolten chocolade bij het eiermengsel en meng alles zorgvuldig door elkaar.  Zeef de bloem over de kom en roer goed.  Je zeeft de bloem zodat die zich beter zou laten vermengen.  Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.  Bak 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven.  Laat dit alles op de bakplaat een nachtje afkoelen en opstijven.   Snij de korstjes van het gebak en verdeel vervolgens voorzichtig in vierkantjes (5cm x 5cm).  Gebruik hiervoor een broodmes of pizzasnijder.
Met dank aan mijn vriendin van Cuisine W voor dit heerlijke recept.

Liefs,

mieke

 

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply